18.9 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO. Incidente în cea de-a noua săptămână de proteste faţă de proiectul...

VIDEO. Incidente în cea de-a noua săptămână de proteste faţă de proiectul Roşia Montană. Oamenii au plecat acasă după şase ore

UPDATE: Manifestanţii au eliberat carosabilul la Unirii şi circulaţia a fost reluată, transmite Mediafax.

Astfel, se încheie a noua duminică de proteste din Capitală faţă de proiectul de la Roşia Montană, după aproape şase ore.

 


// <![CDATA[
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/6daf8e692128d2ec71dbb5a15b375cc2/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// ]]>


content channel

Înainte de încheierea protestului, Alexandru Alexe le-a mulţumit celor câteva zeci de manifestanţi care mai erau la Unirii, spunându-le că a fost un protest frumos, care trebuie să devină un obicei.

Circulaţia a fost reluată la Unirii, după ce manifestanţii au eliberat carosabilul şi au plecat spre trotuarul dinspre magazinul Cocor, în grupuri mici.

Manifestanţii au ajuns în Piaţa Unirii şi s-au aşezat pe carosabil, blocând circulaţia la intersecţia cu Bulevardul IC Brătianu, transmite Mediafax.

Protestatarii care au plecat în marş din Piaţa Victoriei, pe Calea Victorie, au ajuns în jurul orei 20.30 la Unirii, unde s-au aşezat pe carosabil, bat în tone şi lovesc pet-uri umplute cu pietricele.

Circulaţia rutieră este blocată la intersecţia bulevardelor Unirii şi IC Brătianu, unde sunt aproximativ 1.000 de protestari.

Protestatarii mărşăluiesc pe Calea Victoriei, îndreptându-se spre Universitate, conform B1. Mai mulţi protestatari au încercat să rupă cordonul de jandarmi.

Cei aproximativ 3.000 de manifestanţi au ajuns în Piaţa Victoriei, la sediul Guvernului, unde protestează faţă de exploatarea minieră de la Roşia Montană, transmite Mediafax.

Protestatarii au blocat circulaţia pe Bulevardul Magheru din Capitală, transmite B1.

Manifestanţii se îndreaptă spre sediul Guvernului.

Câteva zeci se persoane s-au strâns în Piaţa Universităţii, în cea de-a noua duminică de proteste faţă de proiectul de exploatare minieră de la Roşia Montană, transmite Mediafax. Manifestanţii vor mărşălui prin centrul Capitalei, între Universitate şi Piaţa Victoriei.

Protestatarii au început să se adune de la ora 16.00 în Piaţa Universităţii, cu pancarte şi mesaje contra exploatării miniere cu cianuri, dar şi a gazelor de şist.

Aceştia vor pleca în marş, în jurul orei 17.00, de la Universitate până la sediul Guvernului, pe traseul Bulevardul Nicolea Bălcescu – Bulevardul Magheru – Bulevardul Lascăr Catargiu – Piaţa Victorie.

Manifestanţii cer retragerea proiectului de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, anularea contractului cu Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), interzicerea exploatărilor cu cianuri în România, introducerea zonei Roşia Montană în patrimoniul UNESCO şi demiterea celor patru iniţiatori ai proiectului de lege, miniştrii Dan Şova, Rovana Plumb, Daniel Barbu şi directorul ANRM Gheorghe Duţu.

Aceştia susţin că sunt solidari şi cu sătenii din Pungeşti, care cer interzicerea prin lege a fracturării hidraulice pentru explorarea şi exploatarea gazelor de şist.

Din 1 septembrie, în Capitală şi în mai multe oraşe din ţară au loc proteste ale celor care se opun proiectului minier de la Roşia Montană.

Cele mai citite

„Pufu” de la RAR, pus pe pilotul automat al sforarului șef Mîndrescu

Directorul general al Registrului Auto Român (RAR), agronomul Mihai Alecu „Pufu”, este doar o marionetă a sforarului șef al Ministerului Transporturilor, secretarul de...

„Pufu” de la RAR, pus pe pilotul automat al sforarului șef Mîndrescu

Directorul general al Registrului Auto Român (RAR), agronomul Mihai Alecu „Pufu”, este doar o marionetă a sforarului șef al Ministerului Transporturilor, secretarul de...

Primar din Buzău cercetat penal pentru folosirea resurselor primăriei

Mai mulți locuitori ai comunei Cozieni, județul Buzău, au făcut publice acuzații grave împotriva actualului primar al localității, susținând că acesta comite infracțiuni...
Ultima oră
Pe aceeași temă