13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO Imagini cu replicile Ferrari din Spania. Vezi reacţia producătorului auto

VIDEO Imagini cu replicile Ferrari din Spania. Vezi reacţia producătorului auto

Poliţia spaniolă a lansat un clip video în care pot fi văzute în detaliu replicile Ferrari construite de gruparea mafiotă din Spania. Oficialii Ferrari au ieşit la rampă, alertaţi de “operele” spaniolilor.

Poliţia spaniolă a anihilat săptămâna trecută o reţea de contrabandişti care falsificau maşini obişnuite pe care le transformau în copii ale unor modele de lux, din cele 19 maşini descoperite de poliţie majoritatea fiind copii ale lui Ferrari F430. 

Ferrari compară într-un anunţ oficial activitatea falsificatorilor cu cea a pictorilor care reproduc tablouri celebre ale unor artişti sau cu cei care vând genţi Hermes, evident false, la colţul străzii. “Dacă chiar îţi doreşti un Ferrari bate la poarta unui dealer autorizat, care poate fi găsit în 62 de ţări. Acolo poţi găsi maşina visurilor tale”. Ferrari mai menţionează că sunt în prezent peste 200 dealeri în lume.

Vezi şi “Ferrariul” telefoanelor mobile: Vertu ediţie limitată, mai scump decât un Duster!

Au fost arestate opt persoane, care activau în ateliere din regiunea Valencia, unde construiau replici ale maşinilor de lux. Clienţii care picau în plasa reţelei plăteau 40.000 de euro pentru ceea ce credeau a fi un Ferrari original, însă majoritatea modelelor s-a dovedit a avea motoare de Toyota, ceea ce înseamnă că de fapt erau modele Toyota transformate în maşini de lux.

Opera spaniolilor este cu atât mai uimitoare cu cât transformările au fost radicale, inclusiv motorul a fost mutat transversal, la fel ca la modelele originale. Cu toate că imaginile video indică anumite lipsuri în ceea ce priveşte calitatea finisajelor, logoul Ferrari apare până şi pe etrierele roţilor, astfel că unii clienţi putea fi uşor de păcălit.

 

Cele mai citite

„Libertate” deschide ediția 2024 a Festivalului de Film Românesc în Israel

„Un adevărat tur de forță al cinematografiei românești în Israel” – astfel a caracterizat directorul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv evenimentul cel...

Turneul final EURO Under-17 va putea fi vizionat în România pe TVR Sport

EURO Under-17, turneul final european dedicat tinerilor fotbalişti, care se va desfășura în perioada 20 mai-5 iunie 2024, va fi transmis în România de...

Controverse legate de camere video în sălile de clasă ale școlilor

Reprezentanții profesorilor se opun proiectului prin care Guvernul vrea să impună instalarea camerelor video de supraveghere în sălile de curs ale școlilor. În data de...
Ultima oră
Pe aceeași temă