13.4 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO+FOTO. Imagini incredibile cu cea de-a zecea eclipsă totală de Soare

VIDEO+FOTO. Imagini incredibile cu cea de-a zecea eclipsă totală de Soare

Luna a trecut, miercuri, 9 martie, printre Soare şi Pământ, generând o eclipsă totală de soare, care a fost vizibilă doar din Sud-Estul Asiei. Eclipsa este a zecea din secolul XXI. 

Filmul de mai jos a fost făcut de Centrul de Explorări Ştiinţifice din San Francisco, cu ajutorul unei transmisii live şi pus la dispoziţia publicului de NASA.

Eclipsa de soare a reprezentat o veritabilă atracţie turistică, bine valorificată în Indonezia, unde au sosit pentru acest fenomen astronomic rar aproximativ 10.000 de străini.  Presa internaţională scrie că şi o prinţesă thailandeză, Maha Chakri Sirindhorn, s-a numărat printre cei care au călătorit în acest scop. Totodată, aproximativ 100.000 de indonezieni s-au deplasat spre regiunile din nordul ţării, unde eclipsa s-a văzut mai bine. 

Faza de eclipsă totală – în care Luna a fost perfect aliniată între Soare şi Pământ şi cerul s-a întunecat în totalitate – a durat patru minute (01.38 GMT-01.42 GMT), dar faza de eclipsă parţială a fost mult mai lungă. 

Eclipsa solară totală de miercuri a fost a zecea din secolul al XXI-lea. Precedenta a avut loc în 20 martie 2015, dar a fost vizibilă doar din locuri izolate ale planetei: insulele Feroe şi Svalbard, arhipelag norvegian din Arctica.

Deschideți galeria foto pentru a vedea imagini cu eclipsa surprinse de oamenii de știință și internauți.

Cele mai citite

Dan Petrescu, despre revenirea la CFR: “Mă simt ca acasă aici, mă motivează totul”

Dan Petrescu, antrenorul legendar care se întoarce pentru al patrulea mandat la conducerea echipei de fotbal CFR Cluj, a subliniat într-o conferință de presă...

Directorul general Dorin Tudora a mărit salariile doar angajaților PNL

În ultima ședință a Consiliului de Administrație de la Conpet SA Ploiești, de la sfârșitul lunii aprilie 2024, directorul general Dorin Tudora, impus...

Bogdan Lobonț, înaintea partidei cu CFR Cluj: “Avem din nou posibilitatea să arătăm ceea ce putem în momentul de faţă”

În cadrul unei conferințe de presă desfășurate vineri, antrenorul echipei de fotbal FC Rapid București, Bogdan Lobonț, a împărtășit gândurile sale înaintea meciului cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă