5 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeSpecialVideanu: Am făcut toate demersurile pentru ridicarea sechestrului

Videanu: Am făcut toate demersurile pentru ridicarea sechestrului

Fostul ministru, Adriean Videanu, a spus, joi, în față judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justișie că nu a avut niciun fel de discuție și nu avea nicio relație cu Alina Bica, iar decizia acesteia de a ridica sechestrul pe cele 80 de acțiuni pe care le transferase copiilor nu l-a surprins, întrucât făcuse toate demersurile în acest sens, anunța Mediafax.

Nu puteam fi complicele la abuz a unei persoane pe care nu o cunoşteam şi cu care nu aveam nicio relaţie. În perioada decembrie 2008 – 2 septembrie 2010, am văzut-o în Guvern. De atunci nu am mai văzut-o vreodată până la acest proces. O vedeam doar acolo şi strict în scop profesional. Nu am avut niciun fel de discuţie cu ea. Când în dosarul DIICOT mi s-a spus că s-a pus sechestru pe bunurile mele am făcut o singură cerere. S-a pus în septembrie şi am făcut cerere în octombrie (2013, n.r.)“, a declarat Videanu în fața instanței.

El a precizat că a făcut contestație arătând că nu mai era acționar la firma Titan Mar. Proprietarul acţiunilor la purtător este cel care face dovada la adunarea acţionarilor că deţine respectivele acţiuni. Ele au devenit din nominative la purtător din iulie 2012. Ele au fost până în 20 august 2013 în posesia noastră, iar apoi le-am transmis copiilor noștri Andrei şi Diana Videanu“, a spus fostul ministru.

Videanu a mai arătat că a aflat de ridicarea sechestrului asupra celor 80 de acțiuni când a primit ordonanța, semnată de Alina Bica, așa cum erau de altfel semnate “cam toate comunicările” în dosarul Romgaz, instrumentat de DIICOT.

Videanu a fost audiat în dosarul în care este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, pentru că ar fi fost favorizat de fosta șefă a DIICOT Alina Bica, care a dispus ridicarea sechestrului asigurator instituit în dosarul Romgaz-Interagro, pe 80 de acțiuni ale lui Videanu, pe care acesta le-a transferat copiilor.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă