15.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialVictorii superbe la handbal masculin!

Victorii superbe la handbal masculin!

» Aseara au avut loc partidele Dunaferr (Ungaria) – Dinamo Bucuresti (Cupa EHF) si Uztel Ploiesti – Pfadi Winterthur (Elvetia, Challenge Cup), ambele in prima mansa a turului trei. Returul acestor partide, dar si al celorlalte trei echipe masculine romanesti prezente in cupele europene este programat la finalul saptamanii viitoare.

» Faza urmatoare a Ligii Campionilor, la feminin, nu programeaza meciuri eliminatorii – sferturi de finala. Cele 8 echipe calificate vor fi impartite in doua grupe de patru, iar primele doua din fiecare grupa ajung in semifinale.

Steaua Bucuresti si UCM Resita au obtinut victorii superbe in 16-imile de finala ale cupelor europene la handbal masculin, cele doua invingand echipe din Norvegia respectiv Suedia chiar pe terenul lor!
Baietii de la Steaua Bucuresti au invins in deplasare formatia norvegiana Sandefjord TIF, cu scorul de 28-27 (15-17), in prima mansa a turului trei al Cupei Cupelor. Meciul a fost extrem de echilibrat. Steaua a fost echipa care a deschis scorul, prin extrema Ionut Georgescu, conducand formatia nordica pana in minutul 9, cand Sandefjord a egalat (5-5). Apoi, gazdele au trecut la carma jocului. Stelistii au tinut aproape si chiar au egalat, 11-11, in minutul 22, prin acelasi Georgescu, dar la pauza tot norvegienii au iesit in avantaj, scor 17-15. La reluare, Steaua a marcat din nou prima, egaland prin doua reusite ale extremei-stanga Bogdan Voina, 17-17. Hansen de la Sandefjord a replicat la fel, pentru 20-17, dar stelistii au revenit prin Voina, 20-19, si au egalat, 20-20, dupa un gol al centrului Mazilu (min. 40). Dupa un interval de cinci minute, in care nici o echipa nu a inscris, Steaua a preluat conducerea prin reusitele lui Mazilu si Rudici, cu 10 minute inainte de final. In ultimele minute, handbalistii norvegieni au atacat cu toate fortele, in timp ce stelistii si-au pastrat calmul, reusind sa ramana in avantaj pana la fluierul final, cand tabela arata 27-28.
Partida-retur cu Sandefjord este programata pentru 25 noiembrie, de la ora 18.30, cel mai probabil in Sala Sporturilor din Chiajna.

Norvegienii, "clientii" resitenilor
O alta victorie mare a venit de la echipa de handbal masculin UCM Resita, care a invins, tot in deplasare, formatia suedeza LIF Lindesberg, cu scorul de 35-34 (15-17), in prima mansa a turului trei al Challenge Cup, competitie pe care elevii lui Aihan Omer au castigat-o in sezonul trecut. In fata a 1.005 spectatori, pentru echipa pregatita de antrenorul Aihan Omer au marcat Bojan Butilja – 10 goluri, Irimescu – 9, Rohozneanu – 5, Tucanu – 5, Grozavescu – 2, Parvan – 2, Pasic – 1, Cuciula – 1. Mansa secunda va avea loc pe 24 noiembrie, de la ora 11.00.

Infrangere, dar raman sperante
Poli Timisoara a fost invinsa, in deplasare, de formatia elvetiana Wacker Thun, cu scorul de 27-26 (11-12), in prima mansa a turului trei din Challenge Cup, dar pastreaza sanse de calificare. Banatenii au controlat meciul aproape total si, cu numai cateva minute inaintea finalului, conduceau cu 24-20! E greu de inteles, insa, ce s-a intamplat, echipa austriaca marcand in ultimele minute de sapte ori si primind doar doua goluri… Revenita in cupele europene la handbal dupa 16 ani, echipa timisoreana are capacitatea de a elimina Wacker in urma meciului-retur, care va avea loc sambata, de la ora 17, in Sala Constantin Jude.

OLTCHIM
Fetele de la Oltchim Rm. Valcea au obtinut deja calificarea in faza a doua a grupelor Ligii Campionilor, dupa ce au inregistrat a patra victorie (34-28 cu Ferencvaros Budapesta) din patru meciuri jucate. Restul partidelor vor avea loc incepand de anul viitor, handbalul feminin european concentrandu-se acum asupra Campionatului Mondial din Franta.

HCM CONSTANTA
Chiar daca a invins cu 32-30 echipa Hammarby, in etapa a 5-a a grupelor Ligii Campionilor la handbal masculin, HCM Constanta nu mai poate emite pretentii la locul 3 si, implicit, nici la continuarea drumului european. Ar fi o adevarata minune ca echipa constanteana sa nu piarda in Germania, cu Kiel, iar Hammarby sa fie invinsa acasa de Montpellier.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Robert Kennedy Jr., nepotul lui John F. Kennedy, are probleme serioase de sănătate înainte de alegerile prezdențiale

Robert Kennedy Jr., nepotul fostului preşedinte american John F. Kennedy şi candidat independent la preşedinţia Statelor Unite, a suferit de grave probleme de sănătate...

David Cameron subliniază situația diferită a Regatului Unit față de SUA în privința livrării armelor către Israel

Ministrul britanic de externe David Cameron a declarat joi că Regatul Unit se află într-o situaţie diferită de cea a Statelor Unite în ceea...

Nici România, nici Republica Moldova n-au avut reprezentanți la parada de la Moscova. Șefa regiunii autonome Găgăuzia, invitată de Putin, susține că a reprezentat...

În timp ce președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a sărbătorit "Ziua Europei" la Chișinău, șefa regiunii autonome Găgăuzia din Republica Moldova, Evghenia Guțul, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă