1.4 C
București
miercuri, 19 ianuarie 2022
AcasăSpecialVictor Ponta ar fi rupt relații cu Remus Truică după o sesizare...

Victor Ponta ar fi rupt relații cu Remus Truică după o sesizare venită de la SRI

Fostul premier Victor Ponta a declarat, ca martor, în dosarul de favorizare a făptuitorului în care este judecat Călin Popescu Tăriceanu, că a rupt relațiile cu omul de afaceri Remus Trică, după ce SRI i-a trimis o sesizare, potrivit News.ro.

Victor Ponta a fost audiat ca martor în dosarul în mărturie mincinoasă al președintelui Senatului. Întrebat despre relația sa cu Remus Truică, omul de afaceri care a pus la cale retrocedarea frauduloasă a pădurii Snagov, Ponta a recunoscut că-l știa pe acesta de mulți ani.

„După ce am devenit prim-ministru, am evitat să mă mai văd cu Truică, deoarece am fost informat de SRI că sunt probleme cu acesta, fără a primi alte detalii”, a mai spus Victor Ponta.

Chestionat dacă s-a întâlnit cu consultantul politic israelian Tal Silberstein acasă la Tăriceanu, Ponta a răspuns afirmativ. „Da, l-am găsit acasă la Călin Popescu Tăriceanu în 2014 și s-a vorbit de formarea unui nou partid. Tăriceanu se vedea și cu Traian Băsescu și cu Vasile Blaga”, a declarat la DNA fostul premier.

În același dosar, fosta soție a lui Călin Popescu Tăriceanu, Ioana Valmar, a declarat procurorilor DNA că, în octombrie 2008, a fost contactată de un avocat de la o firmă de avocatură care i-a cerut să autentifice ca notar, un contract de vânzare-cumpărare privind un teren din București și care aparținea Prințului Paul Al României. 

„Erau 17 hectare pe Stradă Ion Ionescu de la Brad din București. Avocatul mi-a spus că este pe Strada Sisesti și mi-a cerut o estimare de taxe. Cumpărător era SC Replicia, prin Remus Truică. I-am comunicat că valoarea minima pentru tranzacție, conform grilei notarilor pentru 2008 era de 500 de euro pe metru pătrat. Rezulta o valoare de 85 milioane de euro, impozitul în sarcină vânzătorului calculat fiind de 1.709.000 de euro. Truica mi-a cerut să autentific contractul la o valoare de 50-60 euro/mp. Nu am fost de acord”, a arătat fosta nevasta a lui Tăriceanu în declarația de martor.

Într-un final, tranzacția nu s-a mai semnat la cabinetul Ioanei Tăriceanu și Truică a ales alt notar.  

La dosar mai există și un denunț al lui Paul Al României împotriva lui Remus Truică. Potrivit documentului, după ce a obținut drepturile litigioase asupra pădurii Snagov, firma Reciplia a vândut, pe 5 decembrie 2017, lui Sorin Roșca Stănescu 10.100 de metri pătrați cu un preț de 2,5 euro pe metru pătrat și în 2008 aceeași firma a vândut către Remus Truică 75.400 de metri pătrați la un preț de 1,3 euro pe metru pătrat.

Cele mai citite
00:01:32

Israelul continuă vaccinarea cu a patra doză, în ciuda ultimelor constatări

Israelul va continua să vaccineze populația cu a patra doză, în ciuda constatărilor preliminare conform cărora nu este suficient pentru a preveni infecțiile cu...

Rusia a evacuat familiile diplomaților săi din Ucraina

Rusia a evacuat familiile diplomaților săi, stabilite în Ucraina. Specialiștii susțin că mișcarea vizibilă poate fi ori o propagandă, ori o pregătire pentru un...

Gabriela Firea dă o veste proastă bucureștenilor: dublarea prețului la gigacalorie

Gabriela Firea anunță că prețul pentru termoficarea bucureștenilor s-a dublat începând de marți, astfel că va ajunge la aproape 1.000 de lei per gigacalorie,...
Ultima oră
Pe aceeași temă