18.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialViceprimarul oraşului Videle, sub control judiciar, pentru luare de mită

Viceprimarul oraşului Videle, sub control judiciar, pentru luare de mită

Viceprimarul oraşului Videle, Marius Nedelcu, este sub control judiciar cu cauțiune, pentru 60 de zile, pentru luare de mită. În același dosar, și primarul Nicolae Bădănoiu a fost pus sub control judiciar, pentru complicitate. Marius Nedelcu are termen de 10 zile pentru a depune o cauţiune în valoare de 30.000 de lei, conform Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

La începutul lunii iunie 2015, Marius Nedelcu a cerut 45.000 de lei unui om de afaceri, în schimbul unui contract finanțat de la bugetul local pentru construirea unor terenuri de sport sintetice în orașul Videle. Omul de afaceri i-a comunicat viceprimarului că prețul de execuție, în condițiile legale de respectare a normativelor tehnice, depășea valoarea de 550.000 lei. În aceste condiţii, viceprimarul i-a transmis omului de afaceri care l-a şi denunţat, că bugetul aprobat a fost de 387.000 lei cu TVA inclus și că acest plafon nu poate fi depășit sub nici o formă, justificând că "lucrările de executare a proiectului trebuiau efectuate formal și în mod superficial".

Mai mult, procurorii precizează că Nedelcu l-a convins pe omul de afaceri că verificarea modului de executare a lucrărilor este tot atributul primăriei în calitate de beneficiar și că nu vor fi probleme cu plățile. Astel, viceprimarul a cerut la schimb suma de 45.000 de lei, parte din plățile pe care primăria Videle trebuia să le facă pentru executarea terenurilor de sport respective..

Totodată, Nedelcu i-a cerut omului de afaceri să emită o factură de plată fictivă, în valoare de 10.000 lei, aferentă unor servicii de masa și cazare, deși firma denunțătorului nu avea un astfel de obiect de activitate.

În 17 iulie 2015, firma şi primăria au încheiat un contract de lucrări, semnat de viceprimarul Marius Nedelcu. Pentru a primi sumele de bani cerute omului de afaceri, Nedelcu a desemnat o altă persoană să exercite presiuni pentru ca firma să îşi respecte condiţiile. Astfel, viceprimarul a primit de la denunţător suma de 23.000 de lei, iar pe marţi a primit o nouă tranşă din mită, în valoare de 15.000 de lei, fiind prins în flagrant de autorităţi.

Primarul oraşului, Nicolae Bădănoiu, avea să primească jumătate din sumă.

Cele mai citite

Spitalul “Foişor”, actualizare cu privire la starea de sănătate a lui Florin Piersic

Actorul Florin Piersic a fost reevaluat cardiologic vineri, starea sa generală fiind stabilă, fără modificări semnificative faţă de zilele anterioare, au informat reprezentanţii Spitalului...

Guvernanții au nevoie de Big Brother ca să vadă problemele școlii românești

Este tot mai evident că decidenții politici, dar și o mare parte a societății, au uitat menirea școlii. Cu întârziere considerabilă, politicienii din țara noastră...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă