16.1 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO & FOTO. VERDICT: Sportivul Oscar Pistorius, vinovat pentru omor din culpă

VIDEO & FOTO. VERDICT: Sportivul Oscar Pistorius, vinovat pentru omor din culpă

UPDATE 14:00  În urmă cu puţin timp BBC a publicat mai multe fotografii –realizate de poliţie la scurt timp după drama din noaptea de 14 februarie 2013- cu Oscar Pistorius în locul în care a fost ucisă iubita sa. 

Campionul paralimpic sud-african Oscar Pistorius a fost găsit vinovat pentru omor din culpă, în procesul în care a fost judecat pentru uciderea iubitei sale, informează Mediafax.

Judecătoarea Thokozile Masipa va anunţa peste câteva săptămâni durata condamnării lui Oscar Pistorius, găsit vinovat de omor din culpă după ce şi-a ucis iubita în februarie 2013, dar şi pentru un incident din ianuarie 2013, când sportivul a tras cu arma într-un restaurant.

Potrivit CNN, pedeapsa maximă prevăzută de legislaţia sud-africană pentru omor din culpă este de 15 ani, iar cea pentru celălalt cap de acuzare în care a fost găsit vinovat Pistorius este de maxim 5 ani.

Judecătoarea Thokozile Masipa a anunţat, vineri, la Pretoria, că sportivul este vinovat de omor din culpă, dar nevinovat de crimă cu premeditare. În plus, Oscar Pistorius este vinovat pentru că a tras cu arma într-un restaurant, dar achitat pentru deţinere ilegală de muniţie.

Campionul paralimpic sud-african Oscar Pistorius a fost achitat, vineri, de acuzaţia conform căreia sportivul a tras cu arma prin trapa unei maşini în urmă cu doi ani.

Pistorius era acuzat, în cadrul procesului în care a fost judecat pentru uciderea iubitei sale, că în 2012 a tras cu arma prin trapa maşinii conduse de un prieten, descărcându-se nervos după un control al poliţiei.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/7a24eecf9a1b080d6b4e2ac3eb49f9f3/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Judecătoarea Thokozile Masipa l-a achitat pe Pistorius de această acuzaţie din cauza contradicţiilor din mărturiile prezentate.

La sosirea la tribunal, sportivul în vârstă de 27 de ani a evitat să privească mulţimea compactă de reporteri aflată la intrare.

Joi, judecătoarea Thokozile Masipa a început să prezinte cronologia cazului Pistorius şi concluziile sale, excluzând o condamnare pentru crimă cu premeditare şi crimă. După cinci ore, interval în care au avut loc şi câteva pauze, Masipa a anunţat că va continua vineri.

Oscar Pistorius, în vârstă de 27 de ani, a împuşcat-o mortal la 14 februarie 2013 pe Reeva Steenkamp, model sud-african cu care avea o relaţie de trei luni. Procesul sportivului, desfăşurat la Pretoria, a durat şase luni.

foto: BBC

Cele mai citite

SUA vor lua măsuri după ce Georgia a adoptat legea controversată privind “influenţa străină”

Statele Unite(SUA) examinează "măsuri" de retorsiune după ce Georgia a votat o lege controversată privind "influenţa străină", a afirmat miercuri şeful diplomaţiei americane, Antony...

SUA vor lua măsuri după ce Georgia a adoptat legea controversată privind “influenţa străină”

Statele Unite(SUA) examinează "măsuri" de retorsiune după ce Georgia a votat o lege controversată privind "influenţa străină", a afirmat miercuri şeful diplomaţiei americane, Antony...

Panică la sediul Comitetului Național Republican din Washington: un pachet suspect care conținea două fiole de sânge a fost livrat în clădire

Sediul Comitetului Național Republican din Washington a fost evacuat pentru scurt timp miercuri după ce un pachet suspect care conținea două fiole de sânge...
Ultima oră
Pe aceeași temă