13.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialVedeţi aici adresele de mail şi numerele de fax unde pot fi...

Vedeţi aici adresele de mail şi numerele de fax unde pot fi trimise formularele de recensământ

Până vineri erau recenzate 6.419.653 de locuinţe, reprezentând un procent de 74,49% din totalul celor estimate a fi recenzate. De asemenea, peste 15 milioane de oameni au fostrecenzaţi.

 

1. Accesarea site-ului Recensământului populaţiei şi locuinţelor 2011 la adresa: www.recensamantromania.ro, secţiunea “Instrumentar” din meniul principal;


2. accesarea şi citirea cu atenţie a “Procedurii pentru autorecenzare” pentru ca fiecare persoană să cunoască ce tipuri de formulare trebuie să completeze şi cum;

3. descărcarea formularelor necesar a fi completate şi imprimarea acestora;

4. completarea răspunsurilor pe formulare (conform „Procedurii pentru autorecenzare”), cu pix cu pastă albastră sau neagră;

5. modalităţi de transmitere a formularelor completate:

• formularele completate şi semnate olograf se pun în plic şi se expediază la sediul primăriei sectorului Municipiului Bucureşti în raza căreia se află locuinţa ce reprezintă reşedinţa persoanei;

• formularele completate şi semnate olograf pot fi scanate şi transmise prin e-mail la primărie la adresa specificată;

• formularele completate şi semnate olograf pot fi transmise la primărie prin fax la numărul specificat

6. persoana care optează pentru una din metodele de la a), b) sau c) este OBLIGATĂ să transmită prin e-mail primăriei sectorului corespunzător al Municipiului Bucureşti intenţia de folosire a uneia dintre metode pentru a putea fi luată în evidenţă în mod corespunzător şi să nu mai fie vizitată de recenzor, respectând următorul model:

• Nume, prenume
• Adresa poştală
• Adresă e-mail, număr telefon ;

7. formularele primite (prin oricare din cele 3 metode) la primărie vor fi repartizate pe circumscripţii de recensământ pentru a ajunge în posesia recenzorului care răspunde de sectorul de recensământ în care este arondată clădirea/locuinţa pentru verificare, codificare şi semnare şi, apoi, cuprinderea în centralizatoare.

Procedura pentru autorecenzare
Din formularele încărcate la secţiunea “Instrumentar” de interes pentru înregistrarea datelor (prin autorecenzare) sunt următoarele:
– formular LC – LOCUINŢĂ, CLĂDIRE
– formular G – GOSPODĂRIE
– formular P – PERSOANĂ
– formular M – PERSOANE PLECATE ÎN STRĂINĂTATE
– formular TP – PERSOANE TEMPORAR PREZENTE
– formular PPI – PERSOANE PLECATE PENTRU O PERIOADĂ ÎNDELUNGATĂ
– Nomenclatorul redus al localităţilor
– Manualul personalului de recensământ
– Clasificarea ocupaţiilor
– Nomenclatorul etniilor şi al limbilor materne
– Nomenclatorul instituţiilor de învăţământ
– Clasificarea activităţilor din economia naţională
– Procedura pentru autorecenzare

1. Modul de completare al formularelor

(i) Formular LC: se referă la locuinţe. Prin urmare se completează un formular LC pentru locuinţa unde una sau mai multe gospodării îşi au reşedinţa (care poate sau nu să coincidă cu domiciliul) obişnuită în România. Nu contează faptul că locuinţa este la momentul critic al recensământului închiriată sau în proprietate.

(ii) Formular G: Se completează câte un formular G – Gospodărie pentru fiecare gospodărie care locuieşte într-o locuinţă. În cadrul fiecărui formular G, la Lista persoanelor din gospodărie vor fi înregistrate toate persoanele prezente sau temporar absente (plecate de mai puţin de 12 luni sau cu intenţia de a fi plecate mai puţin de 12 luni) din gospodărie. Dacă în aceeaşi gospodărie sunt şi persoane plecate de cel puţin 12 luni sau cu intenţia de a sta într-o altă localitate din ţară sau din străinătate mai mult de 12 luni, acestea se vor înregistra pe formularul PPI. Numărul persoanelor înregistrate pe formularul PPI se va regăsi în formularul G, la rubrica Numărul persoanelor plecate pentru o perioadă îndelungată din partea dreaptă sus a primei pagini. Pe acest formular se vor înregistra toţi membrii gospodăriei prezenţi şi temporar absenţi şi legăturile de rudenie existente între aceştia. În cazul în care la momentul de referinţă al recensământului în locuinţa dvs se aflau şi persoane venite în localitate pentru o perioadă mai mică de 12 luni , acestea se vor înregistra pe un formular TP. Numărul persoanelor înregistrate pe formularul TP se va regăsi în formularul G, la rubrica Numărul persoanelor temporar prezente a dreaptă sus a primei pagini.
Înregistrarea persoanelor care compun o gospodărie se face pe formulare diferite, în funcţie de prezenţa sau absenţa acestora în gospodărie la momentul critic al recensământului (ora “0” din data de 20 octombrie 2011).

(iii) Formular P: Se va completa câte un formular P pentru fiecare membru al gospodăriei prezent sau temporar absent (adică pentru toate persoanele înscrise în formularul G la Lista persoanelor din gospodărie. La înregistrarea datelor în acest formular persoanele vor declara situaţia lor la momentul critic al RPL (ora “0” din data de 20 octombrie 2011).

(iv) Formular TP: se completează câte un rând pentru fiecare persoană temporar prezentă (venită pentru mai puţin de 12 luni) în localitatea în care se află gospodăria pentru care se face autoînregistrarea.

(v) Formular PPI: se completează câte o coloană pentru fiecare persoană plecată pentru o perioadă de cel puţin 12 luni din gospodăria pentru care se face autoînregistrarea.

(vi) Formular M: se va completa câte un formular M pentru fiecare persoană de 15 ani şi peste plecată din gospodărie, aflată în străinătate (indiferent de durata plecării în străinătate).
Se va avea grijă ca pe toate formularele completate (LC, G, P, TP, PPI, M) pentru o gospodărie să se înscrie aceeaşi adresă.

Pentru declararea corectă a caracteristicilor urmărite la RPL, persoanele sunt rugate să consulte (Ghid formulare în primul rând) şi Manualul personalului de recensământ, unde sunt explicate multe aspecte de ordin metodologic.

Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă