15.6 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialVasluienii au rămas fără apă caldă din cauza datoriilor firmei de termoficare

Vasluienii au rămas fără apă caldă din cauza datoriilor firmei de termoficare

E.ON Moldova a oprit furnizarea energiei electrice către societatea de termificare din municipiul Vaslui, SC Termica SA, din cauza datoriilor acumulate în ultimele cinci luni, ceea ce a determinat sistarea apei calde către populaţie, potrivit Mediafax.

Măsura sistării energiei electrice către societatea de termoficare vasluiană este urmare a nerespectării unui grafic de reeşalonare la plată a debitelor încheiat în primăvara acestui an cu E-ON Moldova. În aceste condiţii, datoriile Termica SA Vaslui către furnizorul de energie electrică, cu tot cu penalităţi, au ajuns la 710.000 lei.

“Întrucât obligaţiile de plată asumate de către Termica Vaslui, prin contractul de furnizare a energiei electrice şi prin convenţiile încheiate cu societatea noastră, nu au fost îndeplinite, E.ON Moldova Furnizare a fost nevoită să sisteze furnizarea energiei electrice către toate punctele de consum ale societăţii de termoficare. Noi ne exprimăm încrederea că Termica Vaslui, împreună cu autorităţile locale, vor identifica soluţii pentru plata datoriilor restante şi aşteaptăm din partea acestora propuneri viabile în acest sens, pentru a relua furnizarea energiei electrice către societatea de termoficare”, a declarat joi Sorin Munteanu, purtătorul de cuvânt al E.ON Moldova Furnizare.

La rândul lor, autorităţile locale vasluiene nu văd o rezolvare rapidă a problemei societăţii Termica SA Vaslui, privind realimentarea cu energie electrică a punctelor de consum.

“Noi, ca şi primărie, nu avem de unde să le dăm bani. Când o să-şi încaseze contravaloarea serviciilor prestate către populaţie, atunci o să-şi plătească şi facturile la E.ON Moldova. Până atunci, rămân aşa cum sunt, adică fără curent. Oricum, dacă va fi să se mai repornească sistemul de termoficare în Vaslui, se va face pe o nouă societate pe care am înfiinţat-o deja. Practic, Termica va rămâne doar cu o parte de contabilitate pentru a putea să-şi încaseze contravaloarea serviciilor prestate către populaţie”, a precizat viceprimarul municipiului Vaslui, Daniel Neacşu.

În prezent, Termica Vaslui mai are aproximativ 2.200 de abonaţi racordaţi la sistemul centralizat de termoficare, o parte dintre ei primind, până la întreruperea energie electrice, apă caldă.

Cele mai citite

Trei scenarii pentru Europa

Alegerile europarlamentare din iunie 2024 sunt cruciale pentru viitorul Europei. Există cel puțin trei blocuri de partide care se bat pentru câștigarea puterii în...

Adunarea Națională a Franței va dezbate un proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate

Adunarea Naţională a Franţei a lansat luni dezbaterea asupra unui proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate pentru bolnavii în fază terminală, relatează...

Motocoasele electrice: Soluția ideală pentru întreținerea grădinii tale

Motocoasele electrice și trimmerele sunt instrumente esențiale pentru întreținerea eficientă a grădinilor și a spațiilor verzi. Acestea sunt concepute pentru a oferi o soluție...
Ultima oră
Pe aceeași temă