22.4 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialVaslui: Preot cercetat după ce a refuzat testarea cu alcooltestul şi recoltarea...

Vaslui: Preot cercetat după ce a refuzat testarea cu alcooltestul şi recoltarea de probe biologice

 Poliţişti vasluieni au întocmit dosar penal, miercuri, pe numele unui preot din Vaslui care a refuzat să fie testat cu aparatul alcooltest şi să i se recolteze probe biologice, după ce a fost prins în trafic conducând băut, potrivit Mediafax.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui, preotul, în vârstă de 42 de ani, a fost prins pe poliţişti la volan pe o stradă din municipiului Vaslui, în timp ce se deplasa spre casă de la biserica din suburbia Bahnari, unde este paroh de mai mulţi ani.

Întrucât oamenii legii au observat că preotul este băut, au vrut să îl testeze cu aparatul alcooltest, însă acesta a refuzat. Conform procedurii, preotul a fost dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, unde nu a acceptat să i se recolteze probe biologice.

“Solicitarea poliţiştilor ca şoferul să fie testat cu aparatul alcooltest a venit în urma faptului că acesta emana halenă alcoolică. Întrucât nu a acceptat nici recoltarea de sânge la spital, şoferul va fi cercetat pentru refuz de recoltare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Loredena David.

În cazul în care va fi găsit vinovat de către instanţa de judecată, preotul riscă până la şapte ani de închisoare.

Cele mai citite

Consilier PSD sub control judiciar pentru fraudă cu fonduri europene

În dimineața zilei de vineri, în jurul orei 04:00, procurorii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Buzău, sprijiniți de trupele speciale ale IPJ Buzău, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă