17.8 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialValoare şi durabilitate pentru casele de patrimoniu

Valoare şi durabilitate pentru casele de patrimoniu

Multe case şi clădiri istorice, de patrimoniu, din centrele oraşelor, au în comun aceeaşi caracteristică specială: frumoasele acoperişuri ceramice care  se disting atât prin design – acoperiş înclinat deosebit de spectaculos, cât şi prin coloritul roşu cărămiziu, care dă personalitate atât caselor, cât şi zonelor. Renovarea lor ar putea face ca turismul să devină un adevărat motor al economiei româneşti.

Tondach România participă activ la programele de renovare şi restaurarea monumentelor istorice,  deţinând toate soluţiile în acest sens, şi anume: ţigla solzi, ţigla solzi cu vârf ascuţit sau Gothic, ţigla solzi monumente istorice, ţigla mur, precum şi cea de tip olan. Conform legislaţiei în vigoare, restaurarea clădirilor de patrimoniu trebuie facută, însă, cu aceleaşi materiale folosite iniţial la construcţie şi finisare.

Muzeul de Artă Medievală din Bucureşti

Aproape de Gara Băneasa, ferită de praful bulevardului şi vecină cu Muzeul „Nicolae Minovici”, se ascunde o casă-muzeu, unică în peisajul arhitectural al Bucureştilor, fiind construit în stil Tudor, aşa-zisul stil gotic englezesc de secol XV, cu inserţii ale stilului normand. Este o casă-monument arhitectonic, clasa A, ridicată şi finisată în 1942 de către meşteri italieni, francezi, nemţi sau austrieci. Pentru aceasta, ing. Furnică-Minovici a adunat mai întâi obiectele. Muzeul a necesitat renovare, în special în ceea ce priveşte acoperişul, ale cărui ţigle ceramice se potrivesc perfect cu cărămizile, piatra şi grinzile de lemn care se regăsesc în arhitectura casei. Din nou Tondach România s-a implicat, soluţia fiind reprezentată de ţigla tip solzi.

Bisericile fortificate din Transilvania

Un important proiect pentru prezervarea clădirilor şi împrejurimilor a 18 biserici medievale fortificate din Transilvania, folosindu-se tehnicile şi tradiţiile locale, este în curs de desfăşurare.  Implementarea proiectului este suportată de Guvernul german prin Ministerul Culturii  şi Mediului din această ţară. Proiectul implică renovări, reabilitări, restaurări şi reparări ale elementelor degradate ale clădirilor, precum şi amenajări interioare şi exterioare.

La terminarea proiectului se vor face oferte pentru tururi ghidate prin sat şi prin fortificaţie, propuneri de trasee, închirieri camere de oaspeţi etc. Renovarea şi restaurarea acoperişurilor, elemente de arhitectură şi construcţie deosebit de importante pentru aceste clădiri, este asigurată de TONDACH România, care livrează ţiglele ceramice şi asigură realizarea lucrărilor. Ca şi soluţii, au fost folosite olanele Libertas (Dealu Frumos, foto), ţigla solzi Cedonia (Messendorf şi Criţ)  şi Ţigla solzi Clasic Sibiu (Stejari). 

Cele mai citite

Un iranian cu mandat de arestare în Emiratele Arabe Unite este protejat de …DIICOT

La ora actuală, serviciile de informații de la noi sunt în alertă pentru că un cetățean iranian care a escrocat băncile din Emiratele...

Milionarii de la One Properties United, campanie publicitară dubioasă în mass-media! În paralel, vor să ne închidă gura

Ziarul Financiar insistă cu o declarație a lui Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties, prin care se sugerează că un fond elvețian de...

Un iranian cu mandat de arestare în Emiratele Arabe Unite este protejat de …DIICOT

La ora actuală, serviciile de informații de la noi sunt în alertă pentru că un cetățean iranian care a escrocat băncile din Emiratele...
Ultima oră
Pe aceeași temă