25.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialVâlcean surprins în timp ce fura, prins de poliţişti cu focuri de...

Vâlcean surprins în timp ce fura, prins de poliţişti cu focuri de armă şi rănit uşor

Un bărbatde aproximativ 50 de ani, din judeţul Vâlcea, surprins în timp ce fura şi urmărit ulterior de către poliţişti, a fost prins după ce aceştia au tras 12 focuri de armă în direcţia lui, vâlceanul fiind rănit uşor după ce s-a răsturnat cu maşina, dar şi de un glonţ, conform Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Vâlcea, suspectul, cunoscut cu antecedente penale, s-a răsturnat cu maşina în afara şoselei, fiind imobilizat de către poliţişti.

Bărbatul a suferit leziuni, una dintre ele cauzată şi de un glonţ, şi a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea pentru îngrijiri medicale, dar nu a rămas internat.

“Este vorba de un bărbat de aproximativ 50 de ani, din judeţul Vâlcea, care a fost surprins în această noapte într-un magazin din localitatea vâlceană Galicea, de unde încerca să fure. Poliţiştii l-au somat, iar el s-a urcat în maşină şi a fugit. Colegii mei au plecat în urmărirea lui şi au tras 12 focuri de armă. Ulterior, bărbatul s-a răsturnat cu maşina, fiind imobilizat. În prezent, este audiat după ce a fost rănit superficial în urma răsturnării maşinii şi a focurilor de armă trase. El a primit îngrijiri medicale la spital, starea lui de sănătate fiind, în acest moment, în afara pericolului”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, subinspector Alina Teodorescu.

Primele date ale anchetei arată că bărbatul este recidivist pentru comiterea unor fapte de furturi din societăţi comerciale şi sustrageri de maşini, el fiind eliberat din penitenciar în septembrie 2012. Din momentul părăsirii închisorii, el a mai comis două furturi de maşină şi sustragere din magazine în judeţele Gorj şi Argeş. Potrivit poliţiştilor, modul de operare este acelaşi la toate infracţiunile, şi anume fura un autoturism dintr-un judeţ învecinat locului unde urma să comită spargerea, îi aplica numere false, după care comitea furtul.

La ora transmiterii acestei ştiri, bărbatul, care nu are permis de conducere, este audiat de către poliţiştii vâlceni, urmând a fi prezentat procurorilor cu propunere de reţinere pe bază de ordonată pentru 24 de ore.

Cele mai citite

Cristian Vasilcoiu, secretar de stat Ministerul Muncii: Proiectul privind salariul minim prevede că nu vor exista diminuări salariale

Proiectul privind salariul minim prevede că nu vor exista diminuări salariale iar formula care va fi stabilită va ţine cont, printre altele, de nivelul...

Daniel Niculae se desparte de Rapid. “Contractul lui nu va mai fi prelungit”

Contractul lui Daniel Niculae la Rapid nu va fi prelungit, anunță Victor Angelescu, acționar minoritar al clubului din Giulești. "Daniel Niculae este preşedintele clubului până...

Incendiul izbucnit la o clădire dezafectată de pe Șoseaua Ștefan cel Mare din București a fost lichidat

Incendiul izbucnit luni seară la o clădire dezafectată de pe Şoseaua Ştefan cel Mare din Capitală a fost stins de pompierii sosiţi la faţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă