24.8 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecial"Vă vom crucifica". Atacurile asupra creştinilor se înmulţesc în Israel

“Vă vom crucifica”. Atacurile asupra creştinilor se înmulţesc în Israel

„Moarte creştinilor” şi „Vă vom crucifica” se află printre mesajele transmise creştinilor de către extremiştii şi coloniştii radicali din Israel, care atacă tot mai des biserici, cimitire şi instituţii creştine, relatează Deutsche Welle.

Musulmanii sunt de mult timp ţinta atacurilor radicalilor de dreapta din Israel, un curent care pare să câştige din ce în ce mai mult teren într-un stat care primeşte, încă, despăgubiri din partea Germaniei din cauza Holocaustului din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

În ultimii doi ani, în Israel şi Cisiordania au fost incendiate zeci de moschei. Însă creştinii par să fi intrat şi ei în colimatorul extremiştilor evrei. „Maria a fost o desfrânată”, „Iisus e mort”, „Moarte creştinismului” şi „Vă vom crucifica” sunt inscripţii care pot fi citite pe zidul de incintă al unei mănăstiri ortodoxe, au relatat, pentru Deutsche Welle, Sebastian Engelbrecht şi Robert Schwartz.

Un purtător de cuvânt al poliţiei israeliene a declarat că este vorba despre „huliganism ordinar” şi nu de delicte cu motivaţie ideologică. Preşedintele Israelului, Shimon Perez, a condamnat atacurile extremiste. “Vreau să transmit celor trei religii monoteiste, musulmanilor, creştinilor şi evreilor, că această ţară va respecta orice loc sfânt, orice ritual. Muntele Templului este protejat. Ce le este sfânt musulmanilor ne este şi nouă sfânt; ce le este sfânt creştinilor ne este şi nouă sfânt. Iar ce ne este nouă sfânt ne este cu siguranţă nouă tuturor sfânt”, a declarat Perez.

Declaraţiile oficalilor nu par să-i liniştească pe creştinii din Ierusalim şi din împrejurimi. Naţionaliştii evrei sau evreii ultrareligioşi s-au obişnuit să-i scuipe în obraz pe călugării şi preoţii creştini pe care-i întâlnesc pe stradă în centrul vechi. Preoţii armeni se plâng de acelaşi tratament.

În semn de solidaritate, rabinii şefi Shlomo Amar şi Iona Metzger i-au vizitat pe patriarhii creştini din Ierusalim şi au făcut apel la şcolile talmudice şi la comunităţile evreieşti să ia măsuri pentru ca nici un membru al lor să nu participe la atacurile îndreptate împotriva creştinilor.

Cele mai citite

Aurelian Pavelescu și-a anunțat candidatura la președinție

Preşedintele Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD), Aurelian Pavelescu, şi-a anunţat sâmbătă candidatura la alegerile prezidenţiale din acest an. Acesta a arătat că va candida...

Roberta Anastase vrea să scape de la Prahova de baronul Iulian Dumitrescu „Lamborghini”

Pierderea alegerilor pentru șefia Consiliului Județean Prahova de către baronul Iulian Dumitrescu „Lamborghini” a tulburat rău de tot apele în organizația județeană PNL...

Selecţionatele Danemarcei şi Sloveniei au terminat la egalitate

Danemarca și Slovenia au terminat la egalitate, scor 1-1. Danezii au deschis scorul prin Christian Eriksen în minutul 17, dar slovenii au reușit să egaleze...
Ultima oră
Pe aceeași temă