21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialFOTO Ce cărți a primit ministrul Educației de la români: “Ursulețul Winnie”,...

FOTO Ce cărți a primit ministrul Educației de la români: “Ursulețul Winnie”, “Reptilie și amfibieni”, “Ghidul leneșului” în “Biblioteca lui Liviu Pop” | RELATARE

Un protest inedit s-a desfășurat, pe tot parcursul zilei de marți, în Piața Victoriei. Sute de oameni au adus o carte care să completeze "Biblioteca pentru Pop". Aceștia au cerut demisia ministrului Educației.

Oamenii care au donat cărți în centrul Bucureștiul i-au reproșat lui Liviu Pop deciziiile discreționare și controversate luate, dar și faptul că nu are o pregătire educațională și profesională care să îl îndreptățească să ocupe poziția de ministru al Educației. Cărțile care, în opinia donatorilor, ar trebui citite de Liviu Pop au fost bine și cu tâlc alese: “Limba română de la A  la Z”, “Limba română pentru elevi – gramatică, morfologie”, “Prima mea enciclopedie – reptile și amfibieni”, “Cu Winnie ursulețu și prietenii săi”, “Rămas bun casei părintești” de Ileana Vulpescu, “Basme populare românești”, “Ghidul leneșului”, ”Responsabilitatea medical și euthanasia”.



Pe unele cărți, bucureștenii au scris mesaje: “Dragă cititorule, această carte a fost donată pentru «Biblioteca lui Pop», dedicată lui Pop Liviu Marian, ajuns printr-o eroare ministru al Educaţiei. Îţi dorim lectură plăcută şi cu folos”. “Cum domnul ministru al Educației este II (paralel n.red) cu educația, iar domnul ministru al Culturii II (paralele n.red.) cu domeniul său sfânt, fie ca fie ca aceste cărți să le servească ”

Toate cărțile strânse vor fi donate unor copiii din zonele defavorizate.

Din scandal în scandal

Ultima decizie controversată a lui Liviu Pop o reprezintă proiectul de înlocuire a inspectorilor pe materii cu inspectori pe arii curriculare. Asta, în condițiile în care programa școlară este împărțită pe materii de studii, nefiind transdisciplinară. Alte decizii aberante luate de Pop sunt: manualul unic, compendiu pentru 15 discipline, numirile politice din cadrul Inspectoratelor Școlare, îndemnul adresat părinților de a boicota școlile care nu au avize, fără să ofere alternative educaționale.

Lupta ministrului cu gramatica

Lui Liviu Pop i s-a reproșat că face numeroase greșeli gramaticale, atât în scris dar și în exprimare, aspect incompatibil cu poziția sa de ministru al Educației. Într-o postare pe facebook, Pop își înștiința prietenii că operația sa la “genunche” a fost un succes. În plenul Senatului, a spus că „în viață există greşeli şi erori şi greşelile se pot corecta, dar erorile nu”. Pe foaia de pe care citea discursul pentru începutul anului, cuvântul „copiii”, era scris cu doi de „i”, nu cu trei, cum e corect. Pop se exprimă fără sens. Referitor la lipsa manualelelor a precizat: “până nu vom putea garanta un conținut de calitate, nu vom pune pe masa elevilor orice și oricând”. 


Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă