16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE România sub zăpadă: Vezi ce drumuri naţionale şi judeţene sunt...

UPDATE România sub zăpadă: Vezi ce drumuri naţionale şi judeţene sunt ÎNCHISE din cauza zăpezii. Patru persoane şi-au pierdut viaţa. Cod galben de viscol până sâmbătă

UPDATE Autostrada A2 ramane blocată, la km 45 fiind prinse în zăpadă peste 50 de TIR-uri. Şoferii au refuzat să-şi părăsească maşinile, în ciuda ajutorului oferit de jandarmii care se află la faţa locului pentru a oferi ajutor celor blocaţi în maşini şi pentru a încerca să degajeze autostrada pentru ca circulaţia să poată fi reluată dimineaţă, potrivit Hotnews.

Alte 40 de persoane au refuzat să-şi părăsească automobilele, deşi jandarmii au asigurat paza. Peste 210 prsoane se află deja în adaposturile improvizate.

UPDATE Autostrada Bucureşti-Constanţa şi 21 de drumuri naţionale rămân închise, potrivit reprezentanţilor CNADNR, care menţionează că a fost redeschisă circulaţia şi pe DN 1 D între Ciorani (Prahova) şoi Urziceni (Ialomiţa), potrivit Mediafax.

“Pe Autostrada 2 Bucureşti-Constanţa sunt suluri de zăpadă şi de patru metri. Echipele lucrează şi avem acolo 40 de utilaje”, a declarat Ecaterina Munteanu, director adjunct al Direcţiei Întreţinere şi Siguranţa Circulaţiei din CNADNR.

Munteanu a spus că în prezent echipel lucrează pentru a deschide tronsonul Bucureşti-Olteniţa de pe DN4 şi Bucureşti-Urziceni de pe DN2.

Referitor la circulaţia pe calea ferată, directorul de marketing al CFR Călători, Adrian Vlaicu, a spus că sâmbătă vor fi anulate doar două trenuri pe relaţia Bucureşti Nord-Baloteşti-Aeroport Otopeni şi Bucureşti Nord-Bucureşti Obor.

El a adăugat că în gara Bucureşti Nord trenurile sosesc cu o mică întârziere, iar cele care pleacă circulă fără probleme.

UPDATE Traficul rutier pe întregul traseu al Centurii Bucureşti a fost deschis pentru toate categoriile de vehicule, circulaţia fiind, de asemenea, reluată pe trei drumuri naţionale.

Şi traficul pe Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, atât pe calea I cât şi pe calea II, a fost deschis de la 16.30 pentru toate categoriile de vehicule.

Vezi aici lista drumurilor care au fost deschise.

UPDATE Ministerul Administraţiei şi Internelor a intervenit cu 2.000 de angajaţi şi cu 700 de mijloace de intervenţie pentru ajutarea persoanelor blocate din cauza ninsorilor şi a viscolului şi degajarea drumurilor, 211 persoane fiind încă blocate la Urziceni, zonă unde se ajunge dificil.

Secretarul de stat din Ministerul Administaţiei şi Internelor Mihai Capră a declarat, vineri seară, că 26 de drumuri naţionale sunt blocate, majoritatea fiind închise preventiv pentru asigurarea condiţiilor de deszăpezire.

Totodată, 25 de drumuri judeţene sunt blocate în prezent, situaţia acestora fiind importantă la nivel local şi urmând să fie rezolvată în cel mai scurt timp, a spus Mihai Capră.

O zonă foarte afectată rămâne Urziceni unde în continuare sunt cazate 211 persoane, accesul spre această zonă fiind dificil.

“Nu putem vorbi de autovehicule blocate, defluirea se face sub comanda poliţiei, maşinile îşi aşteaptă rândul pentru că se circulă pe un singur fir”, a spus secretarul de stat din MAI.

Acesta a menţionat că alimentarea cu energie electrică este afectată în 131 de localităţi.

La rândul său, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat că 28 de persoane au fost evacuate cu cinci elicoptere ale MAI, din care cinci dedicate acordării de servicii SMURD.

Dintre cele 28 de persoane, 14 trebuiau să ajungă la şedinţe de dializă, unii fiind deja întârziaţi de două zile, ceea ce le punea viaţa în pericol, iar restul erau lăuze şi cu bebeluşii lor, un nou-născut în stop cardiorespirator, resuscitat şi transportat la Bucureşti, o persoană în şoc septic şi alta cu hemoragie digestivă superioară.

Cele cinci elicoptere SMURD au intervenit în 23 de cazuri din Călăraşi, două din Giurgiu şi câte unul din Ialomiţa, Buzău, Teleorman, Argeş, a mai spus Arafat.

 

UPDATE Traficul rutier pe DN 5 Bucureşti – Giurgiu a fost reluat pe ambele sensuri, vineri după-amiază, fără restricţii, după ce nămeţii din zona Uzunu, Călugăreni – Adunaţii Copăceni au fost îndepărtaţi de către jandarmi, militari, pompieri şi drumari, care au lucrat peste 24 de ore în acest sens. Citeşte aici ştirea integrală.

 

UPDATE Premierul Emil Boc a plecat din Bucureşti cu un elicopter al Ministerului Administraţiei şi Internelor, pentru a survola o parte din zonele afectate de ninsorile din ultimele zile.

“Zăpada se pare că este foarte bună pentru agricultură, dar nu şi pentru trafic. Reintrăm în normalitate, dar aceasta mai presupune un anumit interval de timp”, a spus Boc.

 

UPDATE Traficul rutier pe Autostrada Soarelui, pe sectorul Cernavodă – Feteşti, a fost reluat, informează Infotrafic.

Poliţia Rutieră recomandă şoferilor să circule cu prudenţă, cu o viteză adaptată permanent condiţiilor meteo-rutiere şi să mărească distanţa de siguranţă faţă de vehiculul dinainte, pentru a nu fi implicaţi în evenimente nedorite.

Reprezentanţii CNADNR au anunţat, vineri după-amiază, că 39 de sectoare de drum şi drumuri naţionale sunt în continuare blocate, autostrada Bucureşti-Constanţa şi centura Bucureştiului rămân închise, iar pe autostrada Bucureşti-Piteşti circulaţia a fost redeschisă pe sensul dinspre Capitală.

Directorul de întreţinere al CNADNR, Cristian Andrei, a spus că pe autostrada Bucureşti-Constanţa există zone cu zăpada de 1-1,5 metri înălţime, iar pe autostrada Bucureşti-Piteşti a fost deschis sensul dinspre Bucureşti.

UPDATE Premierul Emil Boc a plecat din Bucureşti cu un elicopter al Ministerului Administraţiei şi Internelor, pentru a survola o parte din zonele afectate de ninsorile din ultimele zile. El va survola atât centura Capitalei, cât şi autostrăzile A1 Bucureşti-Piteşti şi A2 Bucureşti-Lehliu. Citeşte aici ştirea integrală.

UPDATE Patru persoane şi-au pierdut viaţa din cauze corelate cu vremea, în Dâmboviţa, Giurgiu, Brăila şi Tulcea, a declarat, vineri, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.

În Dâmboviţa a fost vorba despre o persoană în vârstă care a ieşit din casă, aceasta fiind ulterior găsită moartă într-un şanţ, iar în Brăila o altă persoană şi-a pierdut viaţa după ce ambulanţa pe care o solicitase a fost blocată în zăpadă. În celelalte două cazuri este vorba de un om înjunghiat la Tulcea şi un bărbat care a murit în maşină intoxicat cu monoxid de carbon, în judeţul Giurgiu.

Potrivit lui Arafat, 25 de pacienţi din diferite locaţii au nevoie de intervenţia SMURD, operaţiunile fiind în curs de finalizare.

UPDATE Armata participă cu forţe şi mijloace auto la ajutorarea şi evacuarea persoanelor aflate în autovehicule, deblocarea drumurilor, distribuirea de alimente, pe autostrăzile A2 şi A1, precum şi pe DN 3, DN 5 şi în zone din judeţele Tulcea, Constanţa şi Vrancea, afectate de viscol şi căderi de zăpadă.

“Toate unităţile militare din ţară sunt gata să intervină, conform planurilor de acţiune în situaţii de urgenţă, la solicitarea reprezentanţilor autorităţilor centrale şi locale şi acţionează, încă din seara zilei de 25 ianuarie, cu efective şi tehnică militară”, se arată într-un comunicat al MApN, citat de Mediafax.

 

UPDATE Circulaţia rutieră pe DN 5 Bucureşti – Giurgiu a fost reluată, vineri, în zona Călugăreni – Adunaţii Copăceni, pe un singur fir, alternativ, sub supravegherea poliţiştilor, iar 39 de autocare cu peste 800 de pasageri şi 30 de autoturisme au fost scoase din blocaj, putând să îşi continue drumul. Citeşte mai multe aici.

 

UPDATE  Meteorologii au prelungit codul portocaliu pentru judeţele Constanţa şi Tulcea, până vineri la ora 12.00, iar codul galben a fost menţinut pentru judeţele Brăila, Buzău, Vrancea, Galaţi, Ialomiţa şi Călăraşi.

Potrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), până vineri la ora 12.00, în judeţele Constanţa şi Tulcea vântul va fi mai intens şi va depăşi la rafală 70-80 de kilometri pe oră, determinând diminuarea severă a vizibilităţii şi troienirea zăpezii.

În sud-estul ţării va continua să ningă până vineri la prânz, în general slab cantitativ, iar vântul  va mai avea intensificari, viscolind şi spulberând zăpada, cu rafale de până la 60 de kilometri pe oră.

 

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) informează că vineri, la ora 5.00, un număr de 28 de drumuri importante din ţară erau închise, între care şi autostrăzile A1 şi A2, pe alte 14 circulaţia rutieră fiind îngreunată, potrivit Mediafax.

Potrivit situaţiei publicate pe site-ul CNADNR, pe A1 (Bucureşti – Piteşti) la kilometrii 13+000-115+000 se înregistrau precipitaţii abundente; viscol la sol; vizibilitate redusă. Din cauza înrăutăţirii condiţiilor meteo-rutiere s-a luat decizia ca A1 să fie închisă circulaţiei rutiere pentru garantarea siguranţei participanţilor la trafic.

A 2 (Bucureşti – Lehliu) 9+500-64+000 sunt înregistrate fenomene meteo nefavorabile; precipitaţii abundente; viscol la sol vizibilitate redusă, iar din cauza înrăutăţirii condiţiilor meteo-rutiere s-a luat decizia ca A2 să fie inchisă.

DN 1D (Ciorani – Urziceni) 27+000-42+080, între Cioranii de Sus şi Urziceni sunt precipitaţii abundente; viscol la sol (80-90 km/h). IPJ Ialomiţa, IPJ Prahova, împreună cu DRDP Bucureşti au decis închiderea circulaţiei rutiere pe DN1D km 27+000 – 42+080. Pentru redarea drumului circulatiei se actioneaza cu utilaje.

DN 2 (Bucuresti – Ramnicu Sarat) 7+500-152+430, sunt precipitatii abundente; viscol la sol, iar IJP Ialomita, IPJ Ilfov, IPJ Buzau impreuna cu DRDP Bucuresti a luat decizia inchiderii circulatiei pe DN2 km 7+500 – 152+430. Pentru redarea drumului circulatiei se actioneaza cu utilajele din dotare.

DN 21 (Drajna – Călăraşi) 105+000-130+000, e viscol la sol şi vânt puternic 70 – 80 km/h. Vizibilitate zero se actioneaza cu 1 ATB.

DN 22 (Ramnicu Sarat – Băile) 2+800 -30+000, din cauza fenomenelor meteo nefavorabile; precipitatiilor abundente; viscol, IJP Buzău, împreună cu DRDP Bucureşti a luat decizia inchiderii circulatiei pe DN22 km 2+800 – 30+000.Pentru redarea drumului circulatiei se actioneaza cu patru autoutilaje (două ATB, două vola).

DN 23A (Milcoiu – Martineşti) 11+000-34+400, Gologanu (VN)-Coirăşti (VN) viscol puternic Zona este semnalizată corespunzător, fiind însă imposibil de a acţiona din cauza viscolului.

DN 23B (Măicaneşti – Codreşti) 0+000-21+000 e viscol puternic

DN 24D (Vârlezi – Galaţi) 9+140-84+740 sunt depuneri abundente de zapada viscolită. Zona semnalizata corespunzator. Se va actiona in momentul diminuarii viscolului.

DN 2A (Urziceni ) 3+800-16+720 URZICENI (IL)-ION ROATA (IL) Viscol se actioneaza cu utilaje
Citeste si: COD GALBEN pentru şase judeţe. Care sunt judeţele pentru care a fost emis CODUL PORTOCALIU

DN 2B (Buzau – Faurei) 8+800-38+731- înrăutăţirea condiţiilor meteoreologice, viscol la sol, precipitaţii adundente; vizibilitate redusă au dus la luarea deciziei de închidere a circulaţiei pe DN2B km 8+800 – 38+751. Pentru redarea circulatiei se actioneaza cu utilajele din dotare.

DN 2C (Costeşti – Pogoanele, din Buzău) 0+000-48+000, din cauza viscolului, IJP Buzău, impreuna cu DRDP Bucuresti a luat decizia inchiderii circulatiei pe DN2C km 0+000 – 48+000

DN 2M (Focsani – Odobeşti) 0+000-11+400 e viscol. Imposibilitatea de a acţiona din cauza viscolului. Utilajele vor circula in vederea restabilirii circulatiei imediat ce viscolul va inceta.

DN 2N (Dumbraveni – Jitia, în Vrancea) 17+000-53+000 e viscol.

DN 3 (Ştefăneşti – Bac Ostrov) 50+000-127+000 se înregostrează viscol la sol, vânt puternic 70 – 80 km/h, vizibilitate zero. Ca urmare a viscolului si a ninsorii, se actioneaza cu un ATB.

DN 31 (Călăraşi – Mânăstirea) 0+000-31+000 e viscol la sol, vânt puternic 70 – 80 km/h; DN 3A (Lehliu Gară – Feteşti) 0+000-67+000 e viscol la sol, vânt puternic 70 – 80 km/h; DN 3B (Călăraşi – Feteşti) 0+000-66+000.

DN 4 (Bucureşti – Olteniţa) 12+230-63+000, unde cad precipitaţii abundente, e viscol la sol; vizibilitate redusă; DN 41 (Olteniţa – Daia, din Giurgiu) 0+000-64+080condiţii nefavorabile, precipitatii abundente, viscol la sol.

DN 5 (Bucureşti – Giurgiu) 7+000-64+000 sunt ninsori abundente, viscol la sol se actioneaza cu 16 utilaje pentru degajarea carosabilului.

DN 5B 3+200-39+600 – Vizibilitate redusa din cauza viscolului; precipitatii abundente; vizibilitate redusa Din cauza inrautatirii conditiilor meteo-rutiere s-a luat decizia ca DN5B sa fie inchisa circulatiei rutiere pentru asigurarea sigurantei participantilor la trafic.

DN 66A (Câmpul lui Neag-Valea Cernei, din Hunedoara) 47+000-88+000. Începand cu 1 Noiembrie 2011 circulatia pe acest sector este inchisa, deszapezirea efectuandu-se numai in cazuri exceptionale, cand sunt puse in pericol vieti omenesti. Conducatorii auto sunt rugati sa respecte restrictia de circulatie si semnalizarea rutiera temporara.

DN 67C 67+400-79+200 (Vâlcea -Sugag, din Alba) este un drum închis în perioada de iarna de la 1 noiembrie 2011, urmând ca deschiderea sa se faca in functie de conditiile meteo, la fel şi DN 67C (Novaci (GJ) – Sugag) 34+800-67+400, şi DN 7A (Brezoi, din Vâlcea – Petroşani, din Hunedoara) 81+025-91+000, şi DN 7C (Piscu Negru – Cabana Bâlea) 104+000-130+800.

DN CB (Otopeni – Otopeni) 0+000-74+000 este înzăpezit, acţionîndu-se cu utilaje.

Cele mai citite

Lituania a preluat președinția rotativă a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei de la Liechtenstein

Lituania a preluat președinția rotativă a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei de la Liechtenstein, în cadrul unei reuniuni a miniștrilor afacerilor externe din...

Ben Affleck și Jennifer Lopez o iau pe drumuri separate? “Au probleme în căsnicie”

Ben Affleck și Jennifer Lopez au probleme în căsnicie, susține o persoană din interior. Cei doi locuiesc în case separate. Cu toate acestea, verighetele...

Forțele israeliene au recuperat din Gaza cadavrele a trei ostatici

Forțele israeliene au recuperat cadavrele a trei ostatici din Gaza, anunță Forțele de Apărare Israeliene (IDF), potrivit BBC. Trupurile aparțin lui Shani Louk, Amit Buskila...
Ultima oră
Pe aceeași temă