12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Poliţia a găsit arme la reşedinţa ambasadorului palestinian care a murit...

UPDATE. Poliţia a găsit arme la reşedinţa ambasadorului palestinian care a murit la Praga

UPDATE. Poliţia a găsit arme la reşedinţa ambasadorului palestinian la Praga, Jamal al-Jamal, care a murit miercuri într-o explozie, a anunţat joi şeful poliţiei Martin Vondrasek pentru postul public de radio.

“Nu pot spune cu precizie ce arme am găsit. Putem spune că ele nu erau înregistrate în Cehia”, a declarat el, potrivit Mediafax.

—-

UPDATE. Şeful misiunii palestiniene la Praga, Jamal al-Jamal, a murit, în urma exploziei sistemului antifurt de la locuinţa sa, informează BBC. Încă nu se ştie ce a provocat deflagraţia.

“O femeie în vârstă de 52 de ani a primit îngrijri la faţa locului, după care a fost spitalizată, în stare de şoc”, a declarat şefa serviciului de urgenţă, Jirina Ernestova.

Purtătorul de cuvânt al misiunii palestiniene Nabil El-Fáhel a declarat pentru postul public de radio al Cehiei că ambasadorul se afla în apartament cu familia sa, în momentul exploziei.

Jamal Al Jamal a preluat oficial funcţia de ambasador la Praga în octombrie.

—-

Un diplomat palestinian a fost grav rănit de o explozie produsă la locuinţa sa din Praga, informează BBC News. Presa cehă informează că palestinianul se numeşte Jamal al-Jamal. 

Poliţia nu a dat presei foarte multe detalii cu privire la acest incident. Se pare că diplomatul este singura victimă a exploziei. Acesta a fost dus la spital.

“Pot confirma doar că a fost o detonare în reşedinţa unui diplomat palestinian”, a declarat purtătorul de cuvant al poliţiei, Andrea Zoulova.

Autorităţile au început o anchetă în acest caz.

Reşedinţa ambasadorului palestinian se află într-o clădire nou construită din cartierul Suchdol, situat în nord-vestul capitalei cehe.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă