21.7 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Judecătorul Cătălin Şerban, audiat la DNA. Vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara,...

UPDATE. Judecătorul Cătălin Şerban, audiat la DNA. Vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara, suspectat că a luat mită prin intermediul unui şef de Poliţie

UPDATE 2: Vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara a fost adus joi în Capitală, la Direcţia Naţională Anticorupţie, urmând să fie audiat de procurori în dosarul în care este suspectat de luare de mită, potrivit Mediafax.

UPDATE 1: Judecătorul Nicolae Cătălin Şerban, vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara, care joi a fost audiat într-un dosar de corupţie, se află la cel de-al doilea mandat în această funcţie, iar potrivit ultimei sale declaraţii de avere deţine o casă, un teren, dar are şi un credit de 93.500 de euro, relatează Mediafax.

Conform ultimei declaraţii de avere înregistrată în 14 iunie 2011, Cătălin Şerban deţine, împreună cu soţia sa, un teren intravilan în Timişoara, cumpărat în 2010 şi cu o suprafaţă de 316 metri pătraţi, precum şi o casă de 200 de metri pătraţi în acelaşi oraş, cumpărată tot în 2010.

Şerban are un autoturism Volkswagen Passat, luat în leasing în 2007, prin cabinetul de avocatură al soţiei şi cu data scadentă în 2012, precum şi un Fiat Panda din 2004.

Judecătorul a notat în declaraţia de avere că în ianuarie 2010 a vândut, pentru 87.000 de euro, un apartament şi un garaj.

 

Vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara, judecătorul Nicolae Cătălin Şerban, este dus la audieri la DNA Bucureşti, fiind suspectat că ar fi primit mită 50.000 de euro de la şeful Poliţiei Moldova Nouă din judeţul Caraş – Severin, afirmă surse judiciare, citate de Mediafax.

Conform surselor citate, Cătălin Şerban, vicepreşedintele Curţii de Apel din Timişoara, şoţia acestuia şi Nicolae Sava, şeful Poliţiei Moldova Nouă din judeţul Caraş-Severin au fost audiaţi, în noaptea de miercuri spre joi, la DNA – Serviciul Teritorial Timişoara, într-un dosar de corupţie.

La finalul audierilor, care au durat aproape cinci ore, soţia lui Şerban şi şeful Poliţiei Moldova Nouă au fost lăsaţi în libertate, în timp ce vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara este dus la Bucureşti pentru audieri la DNA.

Potrivit surselor judiciare citate, este vorba despre un dosar de luare de mită în valoare de 50.000 de euro, iar miercuri seară a avut loc un flagrant într-un apartament din centrul Timişoarei.

În schimbul banilor, judecătorul ar fi urmat să intervină pentru o sentinţă favorabilă într-un dosar aflat pe rolul instanţelor timişene.

Iniţial, Cătălin Şerban, vicepreşedintele Curţii de Apel din Timişoara, ar fi cerut suma de 60.000 de euro, sustin surse din rândul anchetatorilor. Denunţătorul ar fi fost de acord şi s-a întâlnit la Naidăş cu şeful Poliţiei Moldova Nouă, comisar Nicolae Sava, care ar fi preluat geanta cu bani şi ar fi adus-o la Timişoara.

Poliţistul, care a jucat rolul de intermediar, s-ar fi întâlnit, miercuri seară, la mall, cu soţia judecătorului, însă aceasta i-a cerut să meargă împreună într-un apartament din centrul Timişoarei unde să primească banii. În geantă erau doar 50.000 de euro, nu 60.000 de euro, aşa cum fusese înţelegerea iniţială, spun sursele citate. Imediat după realizarea “tranzacţiei”, au apărut procurorii anticorupţie, însoţiţi de poliţişti. Cei trei, vicepreşedintele Curtii de Apel Timişoara, Cătălin Şerban, soţia acestuia şi şeful Poliţiei Moldova Nouă, comisarul Nicolae Sava, au fost duşi la audieri.

Cele mai citite

Israelienii îi cer lui Netanyahu să încheie un acord pentru eliberarea ostaticilor

Mii de israelieni au demonstrat sâmbătă la Tel Aviv pentru a cere guvernului condus de Benjamin Netanyahu să ajungă la un acord privind eliberarea...

Israelienii îi cer lui Netanyahu să încheie un acord pentru eliberarea ostaticilor

Mii de israelieni au demonstrat sâmbătă la Tel Aviv pentru a cere guvernului condus de Benjamin Netanyahu să ajungă la un acord privind eliberarea...

Real Madrid este „Regina Europei” pentru a 15-a oară. Fanii echipei madrilene au declanșat „fiesta” la Casa de Espana din București

Real Madrid a cucerit pentru a 15-a oară trofeul Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Borussia Dortmund cu scorul de 2-0...
Ultima oră
Pe aceeași temă