30 C
București
luni, 3 iunie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Ce şcoli au fost închise din cauza viscolului

UPDATE. Ce şcoli au fost închise din cauza viscolului

UPDATE: În  364 de unităţi de învăţământ preuniversitar din 19 judeţe nu se ţin cursuri din cauza vremii, cele mai multe fiind în judeţul Călăraşi, unde toate şcolile sunt închise, în Gorj, Dolj, Buzău, Prahova, Ilfov şi Ialomiţa, a anunţat, astăzi, Ministerul Educaţiei, potrivit Mediafax.

Astfel, în judeţul Călăraşi au fost închise toate cele 105 unităţi de învăţământ, în judeţul Gorj cursurile au fost suspendate în 55 de unităţi, în Dolj – 35, în Buzău – 28, în Prahova – 23, în Ilfov şi Ialomiţa – câte 21, în Constanţa – 17, în Argeş – 16, în Dâmboviţa – 14, în Bistriţa Năsăud – nouă, în Galaţi şi Vrancea – câte cinci, în Brăila – patru, în Harghita – două, în Mehedinţi, Vâlcea, Vaslui şi Covasna – câte o unitate.

Mai multe unităţi şcolare din judeţele afectate de viscol şi ninsoare nu îşi pot desfăşura activitatea din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, susţin reprezentanţii Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, relatează Agerpres

 

Unul dintre judeţele în care nu se pot ţine cursurile joi şi “foarte posibil nici vineri” este judeţul Călăraşi.

În Bucureşti, vremea rea nu a afectat desfăşurarea orelor şi activitatea de predare se desfăşoară în condiţii normale, a declarat pentru Agerpres inspectorul pe probleme de imagine al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu.

Potrivit acestuia, până la ora 9.00, unităţile de învăţământ din Capitală nu au semnalat nici o problemă în derularea cursurilor.

“Procesul educativ se desfăşoară în condiţii normale, potrivit centralizării de la ora 9.00. În Bucureşti, de-a lungul timpului, din cauza vremii nefavorabile, au existat probleme în ceea ce priveşte avarii electrice sau instalaţii de apă afectate de ger la unităţile de învăţământ”, a explicat Banu.

Secretarul de stat Oana Badea a declarat, pentru Agerpres, că există o comunicare permanentă între MECTS şi inspectorate în ceea ce priveşte unităţile de învăţământ din judeţele afectate de vremea rea.

“Managementul unor astfel de situaţii a rămas la nivelul unităţilor şcolare. Dacă sunt puţine ore de recuperat acestea se vor recupera intensiv. Dacă vor fi mai multe zile de recuperat acestea se vor recupera după un program stabilit de fiecare unitatea de învăţământ în parte pe parcursul mai multor zile sau săptămâni. MECTS recomandă ca recuperarea materiei să fie în interesul copiilor”, a spus reprezentantul Ministerului Educaţiei.

Cele mai citite

Florin Piersic a fost externat din spital și are o “evoluție favorabilă”

Actorul Florin Piersic a fost externat din spital, în dimineața de 3 iunie 2024, considerându-se că are o "evoluție favorabilă". Anunțul pe acest subiect a...

Condamnare pentru falsificare de documente

Primarul Valeriu Bîtu din Calvini, aflat sub umbrela politică a PSD, continuă să fie în centrul unor acuzații grave de corupție și escrocherii...

Cum au fost prăduite terenurile unui om de afaceri grec de „săgețile” lui Iulian Dumitrescu

Baronul PNL de Prahova, Iulian Dumitrescu, aflat sub control judiciar pentru o mită de 3.200.000 de euro, a fost denunțat la DNA și...
Ultima oră
Pe aceeași temă