12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialUnde puteţi munci în străinătate şi cât puteţi câştiga

Unde puteţi munci în străinătate şi cât puteţi câştiga

Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă din Constanţa a anunţat că în această perioadă sunt disponibile 125 de locuri de muncă în Europa. Ele mai multe, 40, sunt oferite de o firmă din Lituania, care caută ingineri de aeronave şi mecanici de aviaţie.

Medicii specialişti pot alege din cele 21 de posturi puse la dispoziţie în Danemarca. Aici, salariul de pornire în primele luni este cuprins între 6.000 şi 7.000 de euro brut, după care se majorează în funcţie de calificare, experienţă şi funcţie. În primele luni de şedere, doctorii vor urma şi cursuri de limbă daneză. Inginerii pot opta şi pentru Olanda, unde însă nu se specifică remuneraţia. Aici se caută ingineri în utilaj tehnologic, ingineri de proces, ingineri construcţii civile şi industriale, ingineri utilaj tehnologic chimic.

Există posturi însă chiar şi pentru muncitori necalificaţi. Astfel, o companie din Autsia angajează zece muncitori, calificaţi sau nu, în domeniul forestier. Salariul oferit este de 1.300 de euro net pe lună.

Ospătarii şi chelnerii pot alege şi un restaurant din Estonia, unde vor primi o leafă lunară de 500 de euro.

După primele două luni, aceasta va ajunge la 550 de euro, bani în mână. Un singur post este disponibil în Suedia, pentru un tehnician în industria laptelui. Cele mai mici salarii pentru un loc de muncă în afara ţării se oferă în Slovacia, unde sunt căutaţi şase lucrători cu maşini de cusut. Leafa este de 337,70 de euro pe lună. Nici cei care aleg Cehia, pentru posturi de şlefuitori şi pilitori, nu au salarii mult mai mari. Acestea încep de la 450 de euro net pe lună. Este adevărat, angajatorul spune că pot ajunge şi la 1.000 de euro, în funcţie de performanţă.

Informaţii suplimentare pot fi obţinute la adresa www.eures.anofm.ro sau la numărul de telefon 0241.481.553.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă