12.2 C
București
duminică, 24 octombrie 2021

Unde e colonelul Dogaru care dădea foc la țară în 2012 și de ce nu țipă acum la senatorul ALDE Daniel Barbu? | OPINIE

Vocalul domn Dogaru organiza proteste acum câțiva ani și semna cu liderii USL documente prin care cerea desființarea DNA și a Curții Constituționale.  Colonelul sindicalist a amuțit zilele acestea, când un politician a jignit grav militarii români.

Când l-am auzit pe senatorul ALDE Daniel Barbu spunând că politicienii din România au o ocupație mai periculoasă decât misiunile soldaților în Afganistan, m-am așteptat să văd și o reacție de la celebrul colonelul Mircea Dogaru, liderul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate.

Publicul îl cunoaște pentru mobilizarea rezerviștilor la protestele pe care USL le-a folosit în scop electoral din 2012 încoace și pentru prezentele la Felix TV și Ghiță News. La fiecare apariție, aproape își rupe hainele de pe el, tună și fulgeră, mai că se tăvălește pe jos sub pretextul că apără interesele militarilor în rezervă.

Dar ce să vezi, când un politician jignește grav militarii care servesc țara în misiunile din Afganistan și mai ales memoria celor care au murit în aceste misiuni, agresivul domn Dogaru tace mâlc. Nu apare nici la Felix TV, nici la Ghiță News ca să apere onoarea militarilor. Nu îl mai vedem amenințând cu vreun protest, spunând că intră în greva foamei dacă Barbu nu demisionează. Pur și simplu, a dispărut din peisaj.

De fapt, nu i-am văzut să protesteze pe niciunul dintre cei care pretindeau că apără interesele militarilor în studiourile TV sau pe la proteste organizate în trecut la comanda liderilor defunctului USL. Nu știm de ce tac toți, putem doar să speculăm că trebuie să fie vreo legătură cu partidul în care este înregimentat senatorul Daniel Barbu: ALDE.

Când e vorba de vreun satelit al PSD răsărit din resturile USL, mai ales unul condus de Călin Anton Popescu Tăriceanu, care e cel mai înfocat avocat al mafioților din politică, constatăm că vocalul domn Dogaru a amuțit.

Eu sper că au înțeles acum toți militarii, activi și în rezervă, ce hram poartă de fapt cei care pretind că vorbesc în numele lor.

La fel de gravă mi se pare și tăcerea ministrului Apărării Naționale. Cred că ar fi trebuit să intervină în spațiul public măcar cu o declarație. Chiar dacă o scria pe email și o trimitea de la cartierul general al Corpului European (EUROCORPS) din Strasbourg, unde s-a aflat astăzi.

Este de punctat și tăcerea ministrului Mihnea Motoc în acest scandal public și cred că motivele pentru care tace sunt legate de motivele pentru care acest ministru a refuzat să comunice colegilor din echipa de investigații România liberă informații importante pentru a desluși avansările ilegale în grad ale lui Gabriel Oprea.

Opinia mea este că aceleași motive care îl fac să tacă în fața senatorului Daniel Barbu, care a jignit Armata, stau și la baza secretomaniei ministrului Motoc în cazul Gabriel Oprea.

Ultima oră
Pe aceeași temă