16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialUn taximetrist din Vaslui a fost arestat pentru trafic de minore

Un taximetrist din Vaslui a fost arestat pentru trafic de minore

Un taximetrist în vârstă de 32 de ani, din municipiul Vaslui, a fost arestat pentru trafic de minore şi de persoane, fiind acuzat că a racolat şi exploatat sexual două tinere atât în ţară, cât şi în bordeluri din străinătate, una dintre victime având 14 ani, informează Mediafax.

Magistraţii Tribunalului Vaslui au emis mandat de arestare preventivă pentru trafic de minore şi trafic de persoane pe numele unui bărbat de 32 de ani, taximetrist în Vaslui, care a obligat două tinere să practice prostituţia, una dintre ele având doar 14 ani.

Potrivit procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), taximetristul le-a racolat pe cele două tinere la începutul anului trecut şi, timp de un an, le-a exploatat sexual în municipiul Vaslui, printre clienţi fiind inclusiv colegi de breaslă ai bărbatului.

De altfel, cinci dintre aceştia au recunoscut în faţa anchetatorilor că au întreţinut, contra cost, relaţii sexuale cu tinerele, unii chiar şi în maşinile de taximetrie.

La sfârşitul anului trecut, cele două vasluience au fost duse în Italia de către tânărul de 25 de ani pentru a practica prostituţia, susţin procurorii DIICOT, însă, după o lună, toţi trei s-au mutat în Germania. Acolo, taximetristul le-a făcut conturi, cu fotografii indecente, pe un site specializat, pentru a-şi atrage clienţii care apoi erau duşi într-un bordel unde întreţineau relaţii sexuale pentru sume cuprinse între 50 şi 100 de euro.

Câştigul lunar al unei tinere era de 4.000 de euro, bani însuşiţi în cea mai mare parte de proxenet.

Tinerele au povestit anchetatorilor că erau bătute frecvent şi chiar ameninţate cu moartea dacă intenţionau să părăsească bordelul. În cele din urmă, una dintre vasluiencele exploatate sexual a reuşit să fugă, sesizând Poliţia din Germania. Odată alertată de către autorităţile germane, Poliţia Vaslui a reuşit să-l prindă pe taximetrist în momentul în care a revenit în ţară, însă tânărul a refuzat să colaboreze cu organele de anchetă.

Cele mai citite

26 de avioane de război și 5 nave chineze, detectate în jurul Taiwanului

Ministerul Apărării din Taiwan a anunţat vineri că a detectat 26 de avioane şi cinci nave chineze în jurul insulei în ultimele 24 de...

Astăzi este Vinerea Mare, ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit. Tradiții și obiceiuri

Astăzi este Vinerea Mare, ziua în care Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos, a fost răstingnit pe cruce și a fost dus în mormânt. Conform...

Tragedie în Hunedoara! Un bărbat a murit după ce a fost împușcat accidental la o partidă de vânătoare

Un bărbat de 44 de ani a decedat după ce a fost împuşcat accidental în zona pieptului, în timpul unei partide de vânătoare desfăşurată...
Ultima oră
Pe aceeași temă