13.4 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialUn sergent american, ţinut ostatic de patru ani de către talibani

Un sergent american, ţinut ostatic de patru ani de către talibani

ISAF, forţa NATO în Afganistan, şi-a exprimat duminică speranţa că militarul american deţinut de talibani de patru ani va fi eliberat “rapid”, în contextul în care Washingtonul s-a declarat pregătit pentru un schimb cu rebeli încarceraţi la Guantanamo Bay (Cuba), Transmite Mediafax.

Armata americană a anunţat pe 2 iulie 2009 că sergentul Bowe Bergdahl a dispărut de trei zile dintr-o bază, în provincia Paktika (sud-est). Talibanii au confirmat ulterior că l-au capturat.

“După patru ani, aşteptăm în continuare întoarcerea sergentului Bergdahl şi doresc, sincer, ca această aşteptare să se încheie rapid”, a declarat generalul american Joseph Dunford, comandantul ISAF, citat într-un comunicat.

După deschiderea unui birou politic taliban la Doha, pe 18 iunie, Statele Unite s-au declarat pregătite să discute despre un schimb de deţinuţi cu talibanii, care reclamă eliberarea a aproximativ 15 complici deţinuţi la închisoarea militară americană de la Guantanamo Bay.

Bowe Robert Bergdahl a fost primul militar american capturat în Afganistan, după intervenţia internaţională condusă de către Statele Unite în această ţară, în 2001.

Cele mai citite

VIDEO. Laura Giurcanu s-a despărțit de fiul Andreei Esca. Influencerița s-a întors la fostul iubit

Viața sentimentală poate fi plină de surprize și răsturnări de situație, iar Laura Giurcanu pare să fi experimentat acest lucru într-o manieră cât se...

Ziua mondială a libertății presei – 3 mai

În 2024, Ziua mondială a libertăţii presei este dedicată importanţei jurnalismului şi libertăţii de exprimare în contextul actualei crize de mediu la nivel mondial,...

Turcia nu va relua schimburile comerciale cu Israelul

Turcia a declarat că nu va relua schimburile comerciale cu Israelul, în valoare de 7 miliarde de dolari pe an, până când nu se...
Ultima oră
Pe aceeași temă