2.3 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeSpecialUn român a câștigat 1,19 milioane de lei din tranzacții online nedeclarate

Un român a câștigat 1,19 milioane de lei din tranzacții online nedeclarate

O persoană fizică a obţinut 1,19 milioane lei din 1.492 de tranzacţii online nedeclarate, prejudiciul cauzat prin neplata TVA şi a impozitului pe venit aferente activităţii de comerţ online pe platforme specializate fiind de 373.900 lei, informează Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF), printr-un comunicat citat de Agerpres.

Inspectorii DGAF monitorizează activitatea de comerţ electronic a magazinelor online şi a platformelor specializate de vânzări şi investighează activitatea utilizatorilor, care desfăşoară activităţi comerciale fără a respecta prevederile legale privind înregistrarea la Registrul Comerţului şi la autoritatea fiscală competentă, precum şi cele referitoare la declararea veniturilor realizate, în vederea plăţii obligaţiilor fiscale aferente. 

Inspectorii antifraudă fiscală au identificat un prejudiciu de 373.900 lei cauzat de o persoană fizică prin neplata TVA şi a impozitului pe venit aferente activităţii de comerţ online pe platforme specializate. În februarie 2015, DGAF a sesizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, care au dispus efectuarea de percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov în data de 9 martie 2016. 

“Din noiembrie 2014, inspectorii antifraudă au investigat activitatea comercială a utilizatorului itmediagalaxy, care activa pe www.itmediagalaxy.ro, www.facebook.com/itmediagalaxy şi cele mai importante portaluri de vânzări online din România. Inspectorii DGAF au constatat că, în perioada 3.01.2013 – 5.11.2014, acesta a vândut 1.492 produse electronice (smartphone-uri, tablete şi televizoare) de ultimă generaţie în valoare totală de 1.193.091 lei, fără a plăti TVA şi impozitul pe venit aferente”, se menţionează în comunicat. 

Reprezentanţii DGAF precizează că demersurile de cooperare interinstituţională între Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală Antifraudă Fiscală au fost derulate cu respectarea competenţelor materiale specifice fiecăreia dintre cele două structuri, în condiţiile stabilite prin documentele de cooperare încheiate în acest sens.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Klaus Iohannis a promulgat Legea Pensiilor. Vor fi două majorări anul viitor

Administrația Prezidențială a transmis că președintele României a promulgat miercuri – 29 noiembrie 2023 – Legea Pensiilor, printre alte decrete semnate miercuri. „Decrete semnate de...

USR propune o reducere drastică a pensiilor speciale

Deputatul USR Cristian Seidler a propus miercuri ca valoarea pensiilor speciale ale parlamentarilor să fie 25% din pensia minimă. "Pentru că, din păcate, Curtea Constituţională...
00:01:05

VIDEO. Ploile torențiale inundă case și drumuri în New South Wales

Drumuri și locuințe din statul australian New South Wales au fost inundate, iar în ziua următoare se așteaptă ca ploi abundente să lovească statul...
Ultima oră
Pe aceeași temă