31.4 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialUn profesor israelian de origine romana, victima a masacrului din Virginia

Un profesor israelian de origine romana, victima a masacrului din Virginia

Printre victimele masacrului de ieri de la Universitatea Virginia Tech se afla un profesor israelian de origine romana, Liviu Librescu, anunta presa din Israel. Autoritatile romane nu au confirmat, inca, informatia.

Cotidianul The Washington Post publica marturiile unor studenti surprinsi de atacator in cladirea Noriss Hall. Profesorul Liviu Librescu se afla in camera 204 unde prezenta un slideshow studentilor. Unul dintre acestia declara pentru Washington Post ca au auzit impuscaturi intr-o sala apropiata. Richard Mallalieu s-a ascuns dupa biroul profesorului Librescu in timp ce acesta incerca sa tina inchisa usa clasei. Apoi, studentii au inceput sa sara pe fereastra. Mallalieu spune ca in urma sa a auzit tipete si aproximativ 40 de focuri de arma.

Toata presa din Israel a publicat astazi stiri pe prima pagina despre tragedia in care a murit Liviu Librescu. Ziarul israelian Yediot Aharonot publica astazi un articol despre profesorul israelian. Publicatia scrie ca Librescu era casatorit si locuia cu sotia sa, Marlina, in Statele Unite. Cei doi aveau doi baieti, Arieh si Joe, care traiesc in Israel. Cotidianul israelian anunta ca rudele profesorului au inceput deja formalitatile pentru repatrierea corpului neinsufletit si inmormantarea in Israel.

Profesorul Liviu Librescu a absolvit Institutul Politehnic din Bucuresti, Facultatea de Inginerie aeronautica, in 1952, iar in anul urmator a absolvit un curs post-universitar, in cadrul aceleiasi facultati. In 1969 a sustinut doctoratul in mecanica fluidelor in cadrul Academiei de Stiinte din Romania.

Profesorul a plecat din Romania in 1978 si ulterior s-a stabilit in Statele Unite.
In 1972 a fost distins cu premiul Traian Vuia de la Academia de Stiinte din Romania. In 2000 este declarat Doctor Honoris Causa al Facultatii de Politehnica din Bucuresti. In perioada 1999-2003 este ales membru al Comitetului executiv al Congresului International de solicitare termica. Este reales pentru un nou mandat, din 2003 pana in 2007. In 2005 primeste premiul Frank J. Maher pentru excelenta in invatamantul tehnic si este ales membru al Comisiei de experti din cadrul Ministerului italian al educatiei si al cercetarii stiintifice. A prezidat numeroase congrese de specialitate.
Printre cele mai recente publicatii ale sale se numara: 'Aeroelastic Response of Composite Aircraft Swept Wings Impacted by a Laser Beam', 2006, scrisa in colaborare cu G. Polli si F. Mastroddi, 'Flexural Free Vibration of Sandwich Flat Panels with Laminated Anisotropic Face Sheets', Journal of Sound and Vibration, 2006, scrisa in colaborare cu T. Hause, si 'Composite Thin-Walled Beams: Theory and Application', 2005, publicata impreuna cu O Song.
Profesorul Librescu era considerat parintele Petrochimiei.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Aurelian Pavelescu (PNȚCD), candidat la Președinția României: Dreptul european este aplicabil doar dacă nu încalcă norma constituțională

Aurelian Pavelescu, președintele PNȚCD și candidat la Președinția României, consideră că dreptul european este aplicabil în România doar dacă nu contravine Constituției României. Acest punct...

Cum se modifică Legea achizițiilor publice

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a pus în dezbatere publică un proiect de Ordonanță de urgență care va modifica Legea achizițiilor publice, informează o știre...

Pentru o curățare în profunzime a canapelei sau a saltelei tale, apelează la o firmă specializată

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...
Ultima oră
Pe aceeași temă