11 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialUn profesor din Buzău a fost SUSPENDAT după ce ar fi obligat...

Un profesor din Buzău a fost SUSPENDAT după ce ar fi obligat câţiva elevi să scrie întinși pe jos

Un profesor de matematică de la liceul din Nehoiu (judeţul Buzău) a fost suspendat, informează Mediafax.

Suspendarea a fost decisă după ce conducerea școlii a declanșat o anchetă, în urma unor sesizări că profesorul ar fi obligat mai mulți elevi să scrie întinși pe podea și i-ar fi umilit. În schimb, cadrul didactic anchetat susține că totul este ”o cacealma politică”.

Un elev de la liceul din orașul Nehoiu a postat pe Facebook mai multe fotografii în care apar două colege de-ale sale scriind întinse pe jos la ora de matematică, fiind astfel pedepsite de profesor întrucât ar fi întârziat la oră.

Ulterior, părintele uneia dintre adolescente a sesizat conducerea liceului despre comportamentul profesorului de matematică și a depus și o reclamație la Parchet.

Totodată, peste 20 de părinți ai unor elevi de la liceul din Nehoiu au semnat o plângere comună împotriva profesorului de matematică, pe care îl acuză că terorizează și umilește elevii.

În acest context, directorul unității de învățământ, George Constantin, a dispus începerea unei anchete interne, pe perioada căreia cadrul didactic a fost suspendat din funcție.

”Eu am hotărât să fie suspendat contractul de muncă al domnului profesor Corcodel. Decizia va fi valabilă până la finalizarea anchetei de către Comisia de disciplină”, a declarat directorul liceului din Nehoiu, George Constantin.

În replică, profesorul Claudiu Corcodel a declarat că ”totul este o cacealma politică”.

“Elevele respective sunt extrem de slabe la matematică, dar și la alte discipline. Nivelul liceului este foarte jos. Am solicitat Inspectoratului Școlar să aplice teste la toate clasele. Mi s-a răspuns: «și ce vrei să facem? să desființăm liceul?» Adică preferă să mă desființeze pe mine, doctor în matematică, cu două facultăți și trei masterate, cu elevi care studiază de pe auxiliare și manuale publicate de mine?”, a spus Claudiu Corcodel, care în trecut a fost și director al liceului din Nehoiu.

Cadrul didactic a mai afirmat că a avut rezultate foarte bune, iar acum, în urma scandalului, foști elevi, actualmente studenți, îl sună și îl întreabă dacă are nevoie de ajutor.

“Sunt zeci de elevi martori. Am avut rezultate foarte bune, iar foști elevi, actualmente studenți, mă sună și mă întreabă dacă vreau să mă ajute în vreun fel. Anul trecut, la clasa de matematică-info la care am fost chiar diriginte, în afară de doi elevi, toți au promovat bacalaureatul la matematică, cu toate că nivelul liceului este cu promovabilitate ce lasă de dorit”, a mai spus profesorul.

Profesorul a mai susținut că niciodată nu și-ar fi obligat elevii să ia notițe stând întinși pe podea, iar cele două eleve care au recurs la acest gest în timpul unei ore de matematică au premeditat totul, în timp ce alt elev le-a fotografiat.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Burduja își face campanie pe motocicletă. “Este adevăratul candidat al dreptei”, susține Ciucă

Sebastian Burduja, candidatul PNL la funcția de primar general al Capitalei, apare în câteva fotografii în postură de motociclist, aceste imagini fiind postate chiar...
Ultima oră
Pe aceeași temă