31.4 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialUn număr de 14 adolescenţi, duşi la audieri în urma percheziţiilor din...

Un număr de 14 adolescenţi, duşi la audieri în urma percheziţiilor din Ploieşti

Un număr de 14 adolescenţi cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani suspectaţi că ar face parte dintr-o grupare infracţională specializată în spargerea de locuinţe au fost duşi la audieri, la sediul Poliţiei Prahova, în urma percheziţiilor făcute vineri dimineaţă în Ploieşti.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, cei 14 minori sunt suspectaţi că fac parte dintr-o grupare specializată în spargerea de locuinţe.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliţiei Prahova, Daniel Radu, pe numele a patru dintre suspecţi existau mandate de aducere, ceilalţi zece fiind duşi la audieri în urma a şase percheziţii făcute vineri dimineaţă în Ploieşti, la locuinţele suspecţilor.

Daniel Radu a precizat că în acelaşi dosar sunt suspectate şi alte persoane, majore, anchetatorii presupunând că minorii erau cei care spărgeau locuinţe de unde furau bunuri în timp ce adulţii le vindeau.

În urma percheziţiilor, au fost găsite mai multe bunuri cărora nu le-a putut fi justificată provenienţa, susceptibile a proveni din comiterea de infracţiuni. Este vorba despre aparatură electronică, respectiv plasmă TV, laptop-uri, aparatură foto-video, precum şi ceasuri, obiecte vestimentare şi încălţăminte, bunuri care au fost sustrase în perioada septembrie 2011 – ianuarie 2012, în urma spargerii a 15 locuinţe în municipiului Ploieşti.

Valoarea estimată a bunurilor furate este de 80.000 de lei.

Şase percheziţii domiciliare au avut loc, vineri dimineaţă, în Ploieşti, pentru destructurarea unei grupări de infractori specializaţi în spargeri de locuinţe.

Cele mai citite

Record de îndatorare pentru Statul Român. Datoria publică a crescut în martie la 845 miliarde lei

Datoria publică a crescut în martie cu 3,8 miliarde de lei și a atins nivelul record de 845,1 miliarde lei, potrivit datelor Ministerului Finanțelor. Cu...

Zelenski spune că va începe negocieri de pace cu Rusia imediat ce Rusia se retrage din teritoriile ucrainene

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că este dispus să înceapă negocieri de pace cu Rusia imediat ce Rusia se retrage din teritoriile ucrainene. După...

George Tuță își anunță prioritățile ca primar în Sectorul 1: transporturi și parcuri

George Cristian Țuță, candidatul care a câștigat alegerile în Sectorul 1, își anunță deja prioritățile ca primar. "L-am vizitat pe directorul STB pentru lista de...
Ultima oră
Pe aceeași temă