19.1 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialUn nou conflict între cele două Corei, la frontiera comună

Un nou conflict între cele două Corei, la frontiera comună

Coreea de Nord a început să difuzeze emisiuni prin megafoane, care sunt instalate la frontiera comună cu statul sud-coreean, ca reacţie la campania de propagandă coordonată de Seul, informează Reuters, citat de Mediafax.

Vineri, autorităţile de la Seul au decis să reia difuzarea unor emisiuni de propagandă sud-coreene, la frontiera intercoreeană, prin care regimul autoritarist al liderului nord-coreean Kim Jong-un şi abuzurile acestuia în domeniul drepturilor omului sunt criticate, lăudând, totodată, realizările democratice ale Coreei de Sud.

Transmisiunile includ cântece pop şi pot fi auzite pe o rază de până la zece kilometri, fiind difuzate în 11 puncte, de-a lungul frontierei. Ele au fost întrerupte în august, în cadrul unui acord vizând să dezamorseze tensiunile între cele două state.

Cu toate acestea, Coreea de Nord şi Coreea de Sud se află în continuare în stare de război, din cauză că Războiul Coreei (1950-1953) s-a încheiat cu un armistiţiu şi nu cu un tratat de pace.

Phenianul a anunţat că a testat miercuri o bombă cu hidrogen, un tip de armă mai puternică decât cele pe care le-a testat anterior, însă numeroşi experţi şi-au exprimat scepticismul faţă de această revendicare. Statele Unite, Coreea de Sud şi Japonia exercită presiuni în vederea unei înăspriri a sancţiunilor impuse regimului nord-coreean. Consiliul de Securitate al ONU a promis miercuri să impună “măsuri semnificative” Phenianului şi a anunţat că va începe să redacteze o rezoluţie în acest sens.

 

Cele mai citite

Turbulențe puternice pe un zbor Singapore Airlines. Un pasager a murit

Un pasager a murit și 30 de persoane au fost rănite după ce un pe zbor al Singapore Airlines au fost turbulențe puternice, aruncând...

Decretele semnate astăzi de președintele Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 21 mai 2024, mai multe decrete. Iată decretele semnate astăzi de Klaus Iohannis: Decret privind promulgarea Legii pentru ratificarea...

Fondul Suveran Saudit continuă investițiile în tenis! PIF va sponsoriza și circuitul feminin

După ce în luna februarie a încheiat un parteneriat strategic cu circuitul masculin ATP, Fondul Suveran Saudit (PIF) va sponsoriza și WTA, circuitul profesionist...
Ultima oră
Pe aceeași temă