15.5 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialUn jurnalist infirmă informaţiile premierului Cioloş privind folosirea cartelelor din România de...

Un jurnalist infirmă informaţiile premierului Cioloş privind folosirea cartelelor din România de către terorişti

Jurnalistul Dan Alexe anunţă pe pagina sa de Facebook că a contactat Parchetul din Bruxelles să afle dacă teroriştii au folosit cartele telefonice din România, iar răspunsul a fost negativ. 

"Am sunat azi la parchetul din Bruxelles să întreb dacă există vreo informație în legătură cu numerele de telefon prepay românești folosite de teroriști. Așa a zis premierul Dacian Cioloș: — "Au fost folosite cartele prepay din România pentru pregătirea de atentate în UE." La parchet (am si o antenã firavã acolo), după ce s-au lămurit că nu e vorba de Armenia, ci de România (lumea pe-aici stã prost cu geografia), mi s-a confirmat (spre ușurarea mea) că nu, nici unul din teroriști nu avea telefon prepay de România.

La fel și la Paris, unde am căutat să aflu și mai viclean. Nada, nimeni. Doar telefoane franceze și belgiene. Bref, de unde a aflat Cioloș că teroriștii aveau cartele prepay românești? Să fie serviciile românești atât de competente încât să știe ce nu divulgă public cele franceze și belgiene? Drace, uite în sfârșit un motiv de mândrie".

Premierul Dacian Cioloş a subliniat, duminică, necesitatea unui control mai bun al vânzării cartelelor prepay, adăugând că în perioada următoare ministrul Justiţiei şi cel al Internelor vor aduce în atenţia Executivului ''aceste elemente''. 

"Ei se plâng (autorităţile responsabile – n.r.)… ştiţi discuţia veche apropo de cartelele prepay. De exemplu, înţeleg că România e una dintre puţinele ţări din Uniunea Europeană care vinde încă cartele prepay fără un control de identitate. Înţeleg chiar că au fost folosite în ultima perioadă cartele prepay din România în pregătirea unor atentate în altă parte, în Uniunea Europeană, tocmai pentru că există această flexibilitate în România", a spus Cioloş la Pro TV. 

Cele mai citite

Germania susține că a fost victima unui atac cibernetic rusesc. Berlinul avertizează că vor exista consecințe

Berlinul a acuzat vineri hackeri ruşi susţinuţi de Moscova de un atac cibernetic intolerabil împotriva membrilor Partidului Social-Democrat german şi a avertizat că vor...

Rusia – Ucraina, ziua 779: Kremlinul spune că declarațiile lui Macron sunt parte a unei tendințe periculoase

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a descris astăzi comentariile recente ale preşedintelui francez Emmanuel Macron despre o posibilă intervenţie a Franţei în...

Olympiakos Pireu și Fiorentina, cu un pas în finala Europa Conference League

Olympiakos Pireu și Fiorentina sunt favorite la calificarea în finala ediției din acest an a Europa Conference League, după ce s-au impus, joi seară,...
Ultima oră
Pe aceeași temă