30.3 C
București
sâmbătă, 1 iunie 2024
AcasăSpecialUn concert şi un picnic uriaş pentru jubileul de diamant al reginei...

Un concert şi un picnic uriaş pentru jubileul de diamant al reginei Elizabeth a II-a

Un concert cu multe staruri şi un picnic uriaş erau programate să aibă loc luni, cea de-a treia şi totodată penultima zi de sărbătoare de la Londra, în cadrul festivităţilor dedicate jubileului de diamant al reginei Elizabeth a II-a, informează Mediafax.

O pleiadă de staruri sunt aşteptate să urce pe uriaşa scenă instalată în faţa palatului Buckingham din Londra, iar mulţi dintre artiştii participanţi la eveniment, precum Elton John, Paul McCartney, Cliff Richard, Shirley Bassey şi Tom Jones, au fost în trecut decoraţi de regina Elizabeth a II-a.

Pe afişul concertului apar şi alţi artişti, precum un cor de 90 de femei din armata britanică şi starurile pop Robbie Williams, Annie Lennox, Jessie J, JLS şi Ed Sheeran. Cântăreaţa australiană Kylie Minogue şi americanul Stevie Wonder vor urca şi ei pe scenă.

Muzica clasică nu a fost nici ea uitată, la acest concert urmând să susţină recitaluri pianistul chinez Lang Lang, tenorul britanic Alfie Boe şi soprana americană Renée Fleming.

Grupul Madness, care a contribuit la popularizarea stilului ska în anii ’80, va cânta de pe acoperişul palatului, după modelul concertului surpriză susţinut de chitaristul trupei Queen Brian May, care a executat un solo de chitară de pe acoperişul palatului Buckingham, de unde a interpretat “God Save The Queen”, cu ocazia jubileului de aur al suveranei britanice, în 2002.

Elizabeth a II-a, care ar putea să poarte din nou, discret, dopuri de urechi în timpul concertului, la fel ca în 2002, potrivit jurnaliştilor de la BBC, va aprinde un felinar pe Mall, impunătorul bulevard care duce la palatul Buckingham, la ora 22.30.

Luni, 2012 felinare vor fi aprinse succesiv, de la Tonga, din Pacific, până la Londra.

Înainte de acest concert extraordinar, la care vor asista 10.000 de spectatori, aleşi în urma unei trageri la sorţi, şi 8.000 de membri ai unor asociaţii alese de familia regală, un picnic uriaş va fi organizat în onoarea lor, în grădinile palatului Buckingham.

Maestrul bucătar Heston Blumenthal a conceput pentru această ocazie un “pui al încoronării”, care figurează în meniu alături de alte câteva feluri clasice din gastronomia britanică, precum somonul scoţian şi sufleu cu căpşuni de Sandringham, una dintre reşedinţele regale.

Organizatorii au prevăzut totul, chiar şi câte o pelerină de ploaie pentru fiecare dintre participanţii la picnic, în cazul în care va ploua din nou luni, la Londra.

Jubileul de diamant al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii – împlinirea a 60 de ani de la urcarea pe tron – este sărbătorit cu fastul propriu casei regale de Windsor, dar şi cu consideraţie în contextul acestei perioade de austeritate.

Sâmbătă a avut loc derby-ul Epsom, singurul în care caii reginei nu au fost premiaţi până în prezent. Duminică, a avut loc o mare paradă nautică pe fluviul londonez Tamisa, având în frunte barja regală în care s-a instalat regina, alături de membri ai familiei sale, dar şi un mare prânz popular, când milioane de oameni s-au aflat în parcuri, pub-uri şi pe străzile regatului.

Cele mai citite

Guvernul Ciolacu Prelungește Plafonarea Prețurilor la Energie până în 2025

Protecția Consumatorilor Români În Fața Volatilității Pieței Energetice Creșterea prețurilor la energie a fost una dintre principalele cauze ale inflației în multe țări. România a...

De azi încep sancțiunile pe e-Factura

Nerespectarea termenului-limită de 5 zile lucrătoare pentru transmiterea facturilor în sistemul naţional RO e-Factura se sancţionează conform Legii 296/2023, iar amenzile variază între 1.000...

Contracte plătite din BANI PUBLICI de primăria PSD-istului Sorin Cîrjan către un membru fidel de partid

Un nou scandal zguduie administrația locală din Râmnicu Sărat, dezvăluind legături strânse între primarul PSD Sorin Cîrjan și unul dintre oamenii săi de...
Ultima oră
Pe aceeași temă