37.1 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăSpecialUn bărbat din Rusia a fost reținut în urma protestelor faţă de...

Un bărbat din Rusia a fost reținut în urma protestelor faţă de cel mai recent film despre ţarul Nicolae al II-lea

Un bărbat din Rusia a fost arestat, fiind suspectat că ar fi încercat să intimideze reprezentanţi ai cinematografelor pentru a împiedica prezentarea celui mai recent film despre ţarul Nicolae al II-lea. În semn de protest față de această producție, pe teritoriul Rusiei au avut loc mai multe atacuri prin incendiere, potrivit News.ro.

Sute de ortodocși ruși au ieșit în stradă, supărați că va fi lansat un film care prezintă relația dintre țarul Nicolae al II-lea și amanta lui. Ei au amenințat chiar că vor arde cinematografele în care va fi difuzată producția, scrie The Telegraph. 

Filmul ”Matilda, regizat de Alexei Uchitel,” prezintă relația de dragoste dintre țarul Nicolae al II-lea, care a fost canonizat, și balerina poloneză Matilda Kschessinska și va avea premiera în luna octombrie. 

Ultra-ortodocșii au cerut ca nici un cinematograf din Rusia să nu difuzeze filmul, amenințând că le vor da foc celor care promovează producția artistică. 

În luna iulie, ultra-ortodocșii au susținut că 40.000 de ruși se simt insultați și consideră că filmul iși bate joc de religia lor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă