11 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialUltimul zbor al salvatorilor

Ultimul zbor al salvatorilor

La ora 9.16 de pe Aeroportul International Iasi a decolat elicopterul SMURD cu nu-marul de inregistrare 302 avand la bord patru persoane.
Acesta era zborul de incercare executat in fiecare di-mineata, cei de la SMURD fiind obligati sa efectueze ca-teva minute de zbor tehnic pentru ca elicopterul sa fie apt de zbor pe parcursul intregii zile. Dupa ce a parcurs numai doi kilometri, turnul de control al Aeroportului International Iasi a pierdut legatura cu aparatul, presupunand o nenorocire. Unitatea de Jandarmi a raportat imediat dezastrul. Din primele cercetari, coada elicopterului s-a agatat de o culme de pamant, fapt ce a dezechilibrat aparatul, ducand la prabusirea sa. Trei dintre victime au fost smulse cu tot cu scaune la cativa metri de locul accidentului. “Elicopterul a trecut pe deasupra cartierului Tatarasi (un cartier extrem de populat al Iasiului, aflat in imediata vecinatate a aeroportului – n.r.) si se intorcea spre aeroport. Nu am auzit nici o bubuitura, dar in foarte scurt timp am auzit cum suna sirenele si pompierii”, a declarat Emil Epureanu, martorul tragediei aviatice.
Chestorul Vasile Nita, secretar de stat in cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, a sosit ieri la pranz la Iasi. “Elicopterul a decolat de pe Aeroportul Iasi, dar la un moment dat turnul de control a pierdut legatura cu aparatul. In acel moment am fost anuntati si am venit aici la fata locului. Este zborul tehnic, din fiecare dimineata care se face cu regularitate pentru verificarea parametrilor de zbor. Suntem alaturi de familiile victimelor si asteptam ca in cel mai scurt timp sa soseasca la Iasi comisia de la minister, care va ancheta acest caz”, a declarat pre-fectul de Iasi, Radu Prisacaru, imediat dupa acci-dent.

Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă