18.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialUltima zi în care mai pot fi depuse documentele de precalificare pentru...

Ultima zi în care mai pot fi depuse documentele de precalificare pentru privatizarea CFR Marfă

Documentele pentru privatizarea CFR Marfă mai pot fi depuse până miercuri, la ora 16:00, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Transporturilor remis România liberă.

“Pentru parcurgerea procedurii de precalificare, potenţialii cumpărători vor depune la sediul MT – Registratura Generală, intrarea G, în plic sigilat, Documentele de Participare precizate în Secţiunea C a Dosarului de Prezentare, cel mai târziu până în data de 08.05.2013, ora 16:00, acest termen fiind termen de decădere”, se arată în documentul citat.

Vezi comunicatul Ministerul Transporturilor

Plicurile cu documentele de participare se vor deschide joi, în data de 9 mai, la ora 11:00, la sediul Ministerului Transporturilor. Verificarea şi analizarea Documentelor de Participare se va face până în data de 15.05.2013, ora 12:00, când se va întocmi lista investitorilor precalificaţi să participe, în continuare, la procesul de privatizare a CFR Marfă („Lista Scurtă”), precum şi lista celor respinşi. Rezultatul acestei evaluări va fi comunicat de MT tuturor potenţialilor cumpărători care au depus documente de participare.

Citeşte şi Planul de management refuzat de Relu Fenechiu la CFR SA, aprobat de BERD. Banca penalizează România

Urmează negocierea pe bază de oferte preliminare şi neangajate. Potenţialii cumpărători înscrişi pe lista scurtă, pentru a participa la negociere, sunt nevoiţi să depună până pe 27 mai, oferta preliminară şi neangajată, într-un plic sigilat. Comisia de privatizare va purta negocieri cu fiecare ofertant aflat pe lista scurtă, începând cu 28 mai, pe baza unei planificări.

Pentru a participa la licitaţia cu ofertă în plic, potenţialii cumpărători trebuie să depună documentele până pe 19 iunie, ora 12:00. Pe 20 iunie, Comisia de privatizare va deschide plicurile depuse de ofertanţi şi va stabili câştigătorul.

Pentru participarea la negocierea pe bază de oferte preliminare şi neangajante, potenţialii cumpărători înscrişi pe Lista Scurtă vor depune la sediul MT – Registratura Generală, intrarea G, în plic sigilat, cel mai târziu până în data de 27.05.2013, ora 16:00, acest termen fiind termen de decădere, următoarele: a) oferta preliminară şi neangajantă; b) comentariile potenţialilor cumpărători înscrişi pe Lista Scurtă asupra proiectului de Contract de Vanzare – Cumpărare de Acţiuni inclus în Dosarul de Prezentare”, se mai arată în comunicat.

Citeşte şi Ponta: Patru companii mari, interesate de PRIVATIZAREA CFR Marfă

“4.Comisia de Privatizare constituită la nivelul MT va purta negocieri cu fiecare dintre potenţialii cumpărători înscrişi pe Lista Scurtă şi care au depus documentele prevăzute la punctul 3, începând cu data de 28.05.2013, ora 10:00, la sediul MT, et. 1, cam. 29, pe baza planificării ce se va afişa la sediul MT.

5.Pentru participarea la licitaţia cu ofertă în plic, potenţialii cumpărători care au depus documentele prevăzute la punctul 3 vor depune, până cel mai târziu în data de 19.06.2013, ora 12:00, acest termen fiind termen de decădere, la sediul MT – Registratura Generală, intrarea G, în plic sigilat, următoarele documente: a) Documentele de Participare care nu au fost solicitate în faza de precalificare prevăzută la punctul 1 după cum acestea sunt precizate în Secţiunea C a Dosarului de Prezentare; b) oferta de cumpărare în plic sigilat; c) dovada privind achitarea Taxei de Participare la Licitaţie.

6. În data de 20.06.2013, ora 11:00, la sediul MT et. 1, cam. 29, Comisia de Privatizare va proceda la deschiderea plicurilor cu documentele prevăzute la pct.5 aparţinând numai ofertanţilor prezenţi. Plicurile depuse de ofertanţii care nu sunt prezenţi se returnează acestora nedeschise. Verificarea şi analizarea acestor documente se va face în aceeaşi zi, când se va stabili ofertantul adjudecatar”, conform comunicatului.

Preţul de pornire al licitaţiei este de aproape 800 milioane lei, la vânzare fiind scoase 51% din acţiunile CFR Marfă. Dosarul de prezentare poate fi achiziţionat cu 10.000 euro sau echivalentul în lei.

Citeşte şi Miracol de Paşti: Cum vom face mai puţin de trei ore până la mare

Cele mai citite

AUDIO. Dan Podaru propune construirea de campusuri pentru preșcolari și elevi în sectorul 1

Candidatul Partidului Ecologist Român (PER) la funcția de primar al sectorului 1, Dan Podaru, propune construirea unor campusuri cu grădinițe, școli, afterschool-uri și spații...

Cristiano Ronaldo le-a luat fața lui Messi și Mbappe! CR7 este cel mai bine plătit sportiv al planetei

Pentru a patra oară în carieră, Cristiano Ronaldo ocupă primul loc în clasamentul celor mai bine plătiţi sportivi ai planetei, stabilit de revista economică...

FC Barcelona și-a „betonat” poziția secundă în Spania, după victoria cu „lanterna roșie” Almeria

FC Barcelona și-a consolidat poziția secundă în La Liga, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Almeria, în etapa...
Ultima oră
Pe aceeași temă