15.6 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialUimitoarea consecinţă a flirturilor online. Vezi de ce trebuie să te fereşti

Uimitoarea consecinţă a flirturilor online. Vezi de ce trebuie să te fereşti

În ciuda faptului că oamenii din zilele noastre sunt de-a dreptul bombardaţi din toate părţile cu mesaje care îi sfătuiesc să se protejeze, numărul cazurilor de boli transmisibile sexual (BTS) a crescut în ultimii ani, singurul vinovat fiind, spun mai multţi cercetători canadieni, internetul.

Se pare că, în mare parte, principalul vinovat pentru creşterea masivă a numărului cazurilor de boli transmisibile sexual este flirtul pe internet, care permite ca oamenii să se apropie şi să devină intimi cu mult înainte de a se întâlni, scrie National Post, citat de Realitatea.net.

Fenomenul este cu atât mai îngrijorător cu cât îi afectează cel mai mult nu pe tineri, aşa cum greşit am fi putut crede, ci pe cei mai în vârstă, care sunt foarte prezenţi pe site-urile de întâlniri şi socializare şi sunt mai puţin predispuşi să prefere să se protejeze în cazul unui contact sexual.

“Până când ajung să se întâlnească şi să facă sex, au impresia că se simt foarte apropiaţi de persoana întâlnită pe internet şi că se cunosc bine”, susţine Pam Krause, directorul executiv al Centrului de Sănătate Sexuală din Calgary. În Canada cazurile de sifilis s-au înmulţit de zece ori în ultimul deceniu, în timp ce cazurile de infecţie cu chlamydia au crescut cu peste 66 la sută, susţin datele acestui centru.

Femeile mai în vârstă cred că folosirea prezervativelor nu are niciun sens pentru că au trecut de vârsta la care mai pot rămâne însărcinate, în timp ce bărbaţii de vârsta a treia au probleme erectile şi cred că lipsa prezervativului le poate afecta pozitiv performanţele sexuale.

Infecţiile cu HIV au crescut şi ele  în rândul cuplurilor heterosexuale începând cu anii 2000, în timp ce sifilisul a crescut în rândul bărbaţilor homosexuali.

Cele mai citite

Trei scenarii pentru Europa

Alegerile europarlamentare din iunie 2024 sunt cruciale pentru viitorul Europei. Există cel puțin trei blocuri de partide care se bat pentru câștigarea puterii în...

Motocoasele electrice: Soluția ideală pentru întreținerea grădinii tale

Motocoasele electrice și trimmerele sunt instrumente esențiale pentru întreținerea eficientă a grădinilor și a spațiilor verzi. Acestea sunt concepute pentru a oferi o soluție...

ONU condamnă atacurile mortale israeliene din Rafah

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a condamnat atacurile aeriene mortale ale Israelului lângă Rafah, în Fâşia Gaza."Condamn acţiunile Israelului care au ucis zeci...
Ultima oră
Pe aceeași temă