16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialUE va amâna până în martie 2012 decizia privind acordarea statutului de...

UE va amâna până în martie 2012 decizia privind acordarea statutului de candidat Serbiei

Uniunea Europeană intenţionează să amâne până în martie 2012 o decizie privind acordarea statutului de candidat Serbiei, potrivit unui proiect de declaraţie care ar urma să fie adoptat vineri de liderii europeni, obţinut de AFP şi preluat de Mediafax.

“În vederea acordării statutului de stat candidat (la UE) Serbiei în martie 2012, liderii europeni le cer miniştrilor lor “să examineze şi să confirme că Serbia a continuat să dea dovadă de angajament credibil şi a realizat progrese suplimentare în implementarea acordurilor” în vederea unei normalizări a relaţiilor sale cu Kosovo, precizează textul.

Liderii europeni erau chemaţi să se pronunţe vineri asupra deciziei de a acorda statutul de candidat Serbiei, aşa cum doreau Franţa sau Italia, dar acestea s-au lovit în special de reticenţele cancelarului german Angela Merkel.

Ei erau de asemenea chemaţi să se pronunţe asupra deschiderii negocierilor cu Muntenegru, la recomandarea Comisiei Europene. Şi în acest caz, liderii europeni ar urma să amâne decizia, potrivit documentului.

“În vederea deschiderii negocierilor de aderare cu Muntenegru în iunie 2012”, UE le cere miniştrilor săi să “examineze progresele Muntenegrului în implementarea reformelor”, în particular în ceea ce priveşte “lupta împotriva corupţiei şi crimei organizate, pe baza unui raport pe care Comisia va trebui să-l prezinte în primul semestru din 2012”, subliniază documentul.

Cele mai citite

Echilibrul perfect: cum să îmbini mobilierul vintage cu designul modern

În ultimii ani, o tendință care a câștigat teren în designul interior este combinarea mobilierului vintage cu designul modern. Acest amestec neconvențional de stiluri...

Emilia Corbu, noua campioană naţională individuală la floretă

Scrimera Emilia Corbu, legitimată la CS Rapid Bucureşti, este noua campioană naţională individuală la floretă după ce a învins-o în finală pe Rebeca Cândescu,...

Importanța testelor de screening pentru femei – Pasul esențial către o sănătate durabilă

Datorită progreselor rapide ale tehnologiei aplicate în medicină, femeile pot face teste de screening pentru a depista la timp boli grave, bolile canceroase, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă