21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialUE: Acordul cu Ucraina este în continuare pe masă până vineri

UE: Acordul cu Ucraina este în continuare pe masă până vineri

Uniunea Europeană (UE) a anunţat, luni, că oferta europeană pentru Ucraina este “în continuare pe masă”, relatează Mediafax.

“Ucrainei îi revine să decidă în mod liber ce tip de angajament vrea cu Uniunea Europeană”, au afirmat într-un comunicat comun preşedinţii Consiliului European Herman Van Rompuy şi Comisiei Europene (CE) Jose Manuel Barroso, adăugând că “dezaprobă puternic poziţia şi acţiunile Rusiei în aceast privinţă”.

Comisarul european pentru extindere şi politica de vecinătate, Stefan Fule, a numit dimineaţa zilei de vineri, 29 noiembrie, ca termen limită pentru ca Ucraina să ia o decizie cu privire la semnarea Acordului de asociere cu UE la summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius, relatează Ria Novosti.

Ucraina a decis joi suspendarea discuţiilor preparatorii în vederea semnării acordului de asociere cu Uniunea Europeană, propunând în schimb crearea unei comisii tripartite Ucraina/Rusia/UE pe tema comerţului.

Uniunea Europeană a exprimat “dezamăgire” în legătură cu decizia Ucrainei de a renunţa la acordul de asociere, reiterând convingerea că “viitorul” acestei ţări constă într-o “relaţie puternică cu UE”.

Cele mai citite

Avertisment al Poliției Române și al Asociației Române a Băncilor

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică și Asociația Română a Băncilor atrag atenția, prin intermediul proiectului național de conștientizare Siguranta Online, cu privire...

Premierul slovac Fico se află în afara oricărui pericol, dar starea sa este gravă

Premierul slovac Robert Fico nu mai este în pericol imediat, dar se află în continuare în stare gravă, a declarat duminică adjunctul său, la...

Iga Swiatek, campioană la Foro Italico. Poloneza a realizat „dubla” Madrid – Roma

Poloneza Iga Swiatek, liderul clasamentului mondial feminin, și-a adjudecat al 21-lea titlu al carierei, după ce s-a impus în finala turneului WTA de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă