16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialUdrea şi Oprescu au semnat primele contracte de finanţare prin POR a...

Udrea şi Oprescu au semnat primele contracte de finanţare prin POR a unor proiecte în Bucureşti

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, şi primarul general al Bucureştiului, Sorin Oprescu, au semnat miercuri două contracte de finanţare, în valoare totală de 23,5 milioane lei (5,7 milioane euro), pentru reabilitarea şi consolidarea muzeului Mina Minovici şi a Casei Cesianu, potrivit Mediafax.

Acestea sunt primele contracte de finanţare prin Programul Operaţional Regional semnate între MDRT şi Primăria Capitalei.

“E un început şi în scurt timp vom semna şi reabilitarea Arcului de Triumf şi a Observatorului Astronomic. Regiunea Bucureşti-Ilfov a mers cel mai greu, pentru că au fost şi întârzieri de depuneri de proiecte, dar s-a întârziat şi evaluarea lor”, a spus Udrea, după ce Oprescu a afirmat că aşteaptă semnarea finanţării pentru cele două proiecte.

Reabilitarea şi consolidarea muzeului Mina Minovici vor costa 14,99 milioane de lei (3,6 milioane de euro), iar consolidarea, restaurarea şi conservarea Casei Cesianu necesită o investiţie de 8,5 milioane de lei (2 milioane de euro).

Fondurile europene nerambursabile se ridică la 11,2 milioane de lei în cazul primului proiect şi la 5,9 milioane de lei pentru cel de-al doilea.

“Sunt convinsă că domnul primar va începe foarte repede procedurile de achiziţie pentru ca din toamnă să începem să decontăm”, a mai spus Udrea.

Cele mai citite

România, țara cu cea mai mare inflație din Uniunea Europeană pentru a patra lună consecutiv

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a rămas stabilă, la 2,6%, în luna aprilie, însă România este, pentru a patra lună la rând,...

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

„Libertate” deschide ediția 2024 a Festivalului de Film Românesc în Israel

„Un adevărat tur de forță al cinematografiei românești în Israel” – astfel a caracterizat directorul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv evenimentul cel...
Ultima oră
Pe aceeași temă