11.5 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialUcraina: Un soldat ucis și trei răniți din cauza unei bombe artizanale...

Ucraina: Un soldat ucis și trei răniți din cauza unei bombe artizanale puse într-un borcan cu miere

Un soldat a fost ucis și trei au fost răniți grav de o bombă artizanală, ascunsă într-un borcan cu miere oferit de un presupus civil. 

Incidentul s-a produs în regiunea ucraineană Lugansk, a declarat, sâmbătă, guvernatorul pro-Kiev al regiunii. Bilanțul ultimelor 24 de ore indică trei soldați morți și 18 răniți în estul separatist, a precizat un purtător de cuvânt al armatei, adăugând că aeroportul din Donetsk rămâne „sub controlul“ trupelor guvernamentale.

„Vineri după-amiaza, un bărbat în vârstă a venit la barajul Stanicya Louganska (în apropiere de granița dintre regiunea separatistă și teritoriul ocupat de către armata ucraineană – n.r.), care a pretins că e un localnic. El le-a oferit soldaților un borcan cu trei litri de miere, le-a mulțumit pentru munca lor și a plecat. Când soldații au vrut să guste mierea, borcanul a explodat“, a explicat guvernatorul Ghenadi Moskal, potrivit Hotnews.

Acest tip de atac este foarte rar în conflictul izbucnit din luna aprilie între armata ucraineană și rebelii proruși.

După câteva săptămâni de calm relativ, luptele din estul Ucrainei și-au dublat intensitatea în ultima săptămână.

Vineri, cel putin 11 persoane – șase soldați și cinci civili – au fost uciși. Marți, 12 civili au fost uciși atunci când un autobuz a fost lovit de o rachetă care viza un baraj ucrainean.

Incepând cu mijlocul lunii aprilie, conflictul a făcut peste 4800 de victime.

Cele mai citite

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă