13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialU.N.C.R. îl acuză pe deputatul Nicolae Păun că a vândut votul romilor...

U.N.C.R. îl acuză pe deputatul Nicolae Păun că a vândut votul romilor în Parlament

Uniunea Naţională a Comunităţilor de Rromi (U.N.C.R.) îl acuză pe deputatul Nicolae Păun că a vândut voturile minorităţii rrome în Parlamentul României.

“În contextul actualei crize politice din ţara noastră, considerăm drept abuzivă şi ilegitimă decizia d-lui deputat Nicolae Păun care, fără consultarea altor reprezentanţi ai etniei noastre, a susţinut investitura guvernului Mihai Răzvan Ungureanu, deşi este vădit că acesta nu asigură nici o garanţie credibilă privind îmbunătăţirea situaţiei generale a populaţiei din România şi, implicit, a marii majorităţi a rromilor”, susţine Florin Moto, preşedinte al Uniunii Naţionale a Comunităţilor de Rromi.

Nicolae Păun a devenit deputat pe locul destinat etniei rromilor cu susţinerea a 668 de voturi (conform datelor oficiale furnizate de Biroul Electoral Central), dar opţiunile sale politice nu reprezintă decât interesele organizaţiei sale, Partida Romilor “Pro Europa”, fără legitimare din partea celor mai numeroase segmente ale etniei rromilor din România, se arată într-un comunicat al U.N.C.R.

În comunicat, U.N.C.R îşi exprimă solidaritatea “cu toate categoriile de populaţie afectate de derapajele anti-democratice si măsurile de aşa-zisă austeritate impuse de actuala guvernare, în deplin dispreţ faţă de şansele unui trai decent şi civilizat al locuitorilor din această ţară”.

Deputatul Nicolae Păun a anunţat joi, că parlamentarii minorităţilor “susţin condiţionat” Guvernul Ungureanu, condiţiile fiind creşterea pensiilor şi a salariilor din mai şi îmbunătăţirea mediului de afaceri şi că, dacă nu se respectă aceste cerinţe, sunt dispuşi să voteze prima moţiune de cenzură.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

VIDEO. Furtuna din Texas a provocat mai mulți morți

Furtunile au omorât mai multe persoane și au lăsat fără curent electric aproape un milion de locuințe și întreprinderi din sud-estul Texasului, scrie BBC. „Avem...

Forțele israeliene au recuperat din Gaza cadavrele a trei ostatici

Forțele israeliene au recuperat cadavrele a trei ostatici din Gaza, anunță Forțele de Apărare Israeliene (IDF), potrivit BBC. Trupurile aparțin lui Shani Louk, Amit Buskila...

Bistrița: Un traficant de droguri este acuzat că a violat o minoră

La data de 16 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița Năsăud au dispus...
Ultima oră
Pe aceeași temă