21.3 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialTurneu de 15.000 de dolari la Cluj

Turneu de 15.000 de dolari la Cluj

Al treilea turneu de tenis futures de la Cluj are loc în această săptămână şi la el participă opt jucători din primii 500 în clasamentul ATP.

Pentru al treilea an consecutiv, un turneu de tenis futures are loc la Cluj-Napoca. La baza Winners Tennis Club, competiţia BT Tennis Trophy 2011 a debutat la începutul acestei săptămâni, iar la startul ei au fost prezenţi jucători chiar şi din Top 300. Per total, opt tenismeni sunt clasaţi între primii 500 ai lumii şi speră ca punctele câştigate la Cluj să-i ajute în clasamentul mondial.

Favoritul principal este australianul James Duckworth, cel care ocupă poziţia a 330-a în clasamentul ATP. Al doilea favorit este ocupantul poziţiei 400, iar primul român de pe tabloul favoriţilor este Alexandru Luncanu, cel care se află pe locul 423. La turneul futures de la Cluj participă şi foşti tenismeni care au reprezentat România în Cupa Davis, ca Răzvan Sabău, ajuns numărul 470 în lume între timp sau Adrian Cruciat. De fapt, Sabău va intra în competiţie miercuri împotriva lui Patrick Ciorcilă, tânăra speranţă a României care, la 14 ani, vine după o finală şi un turneu câştigate în străinătate. „Faptul că am câştigat turneul din Macedonia este cea mai mare performanţă de până acum. Am început recent să joc în turneele ITF de 18 ani şi faptul că am câştigat un astfel de turneu este un motiv de mândrie pentru mine, mai ales că nu am pierdut nici un set pe tot parcursul turneului. Cred că finala turneului a fost cel mai bun meci al meu de anul acesta. Acum urmează turneul de la Cluj, dar nu am prea multe aşteptări de la el pentru că îl voi întâlni pe Răzvan Sabău, un tenismen cu experienţă, iar eu, la 14 ani, nu pot spera la prea multe. Vreau să câştig şi eu cât mai multă experienţă, mai ales că voi întâlni un jucător care a fost pe locul 70 în lume. Am doar de învăţat de pe urma acestui meci”, a declarat Ciorcilă.

Andrei Pavel, campion

Meciul celor doi români va reprezenta şi duelul dintre cel mai în vârstă jucător de la acest turneu, Răzvan Sabău, 34 de ani şi cel mai tânăr jucător, Patrick Ciorcilă, 14 ani. Partidele de pe tabloul principal al celui mai important turneu organizat vreodată la Cluj a început marţi dimineaţă, iar finala se va disputa duminică, de la ora 11:00. Premiile totale însumează 15.000 de dolari, iar simpla participare în primul tur aduce jucătorului 176 de dolari. Sumele cresc odată cu înaintarea pe tablou, astfel că semifinaliştii primesc 720 de dolari, finalistul va încasa 1.350 de dolari, iar învingătorul BT Tennis Trophy va fi recompensat cu 1.950 de dolari, dar şi 27 de puncte în clasamentul ATP. „Sunt mândru că sunt clujean şi că acest turneu se organizează aici. Aceste turnee futures de tenis au început în anii 1990, atunci când chiar Andrei Pavel a câştigat unul dintre ele. Jucătorii români au şansa să crească la nivel mondial chiar la noi acasă. Acest turneu de la Cluj este unul foarte puternic, mai ales că la el participă opt jucători din primii 500 ai lumii”, a spus şi directorul turneului clujean, Lucian Boldor.

„Turneele Futures sunt primul pas în cariera profesionistă. Să joci cât mai multe meciuri cu jucători buni, să câştigi şi să faci puncte ATP. Am trecut peste o perioadă mai grea, am fost accidentat şi vreau să las tenisul de juniori în trecut şi să joc la seniori, la capacitatea pe care o am”, este dorinţa lui Ciprian Porumb jr., un alt român de pe tabloul principal, fiul fostului tenismen român de Cupa Davis, Ciprian Porumb. 

Mergea scos în calificări

Unul dintre cele mai importante nume de la turneul clujean a fost Florin Mergea, câştigător la juniori, atât la dublu cât şi la simplu, al turneului de la Wimbledon la începutul anilor 2000, dar şi membru important al echipei de Cupa Davis a României în acea perioadă. Mergea a decăzut, însă, destul de mult în ultimii ani, iar la turneul de la Cluj nu a apucat nici măcar să treacă de calificări. Românul a fost eliminat, în trei seturi, de compatriotul Marcel Ioan Miron, 6-4, 3-6, 2-6.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Rusia amenință că va lovi instalații militare britanice după declarațiile lui David Cameron

Armata rusă ar putea lovi ”orice instalaţie sau echipament militar britanic pe teritoriul ucrainean şi nu numai”, în cazul în care Kievul va folosi...

Forţele israeliene anunţă că dețin controlul asupra punctului de trecere Rafah din Fâşia Gaza

Forţele israeliene au preluat controlul asupra părţii palestiniene a punctului de trecere Rafah, de la graniţa cu Egiptul, în sudul Fâşiei Gaza, informează The...

SUA îndeamnă Turcia și Israelul să-și rezolve diferendele

Statele Unite(SUA) au îndemnat luni Turcia şi Israelul să rezolve diferendele dintre ele, după ce Ankara a anunţat că suspendă relaţiile comerciale în încercarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă