16.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialTurişti rătăciţi în Masivul Şureanu

Turişti rătăciţi în Masivul Şureanu

Sase adulţi şi doi copii, care se întorceau cu un microbuz de la Domeniul schiabil Şureanu, s-au rătăcit după ce au ales un traseu folosit de utilaje forestiere. Cei opt turişti – trei femei, trei bărbaţi şi doi copii – se îndreptau spre municipiul Sebeş, iar la o bifurcaţie au ales din greşeală un drum forestier. Ulterior, microbuzul în care se aflau s-a înzăpezit pe Valea Prigoanei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba, maior Ovidiu Jurcoveţ, “după mai multe încercări eşuate de a scoate vehiculul din zăpadă, conducătorul grupului a anunţat incidentul la 112 şi a solicitat ajutor”.

Un echipaj format din trei jandarmi montani de la Postul Şugag a ajuns la locul unde se aflau turiştii şi au reuşit deblocarea microbuzului.

Domeniul schiabil Şureanu, aflat la 1.900 de metri altitudine, în extremitatea sudică a judeţului Alba, dispune de şapte pârtii cu diferite grade de dificultate şi lungimi.

Foarte mulţi turişti au ales de sărbători să schieze aici, pentru că stratul de zăpadă atinge, în zonă, în această perioadă peste 30 de centimetri.

Pentru că pârtia nu este dotată cu nocturnă, la Şureanu turiştii schiază doar până la ora 16.30.

Cele mai citite

Starea de sănătate a lui Robert Fico este una “pozitivă”

Prognoza referitoare la evoluția stării de sănătate a premierului slovac Robert Fico după tentativa de asasinat "este încurajatoare", a declarat sâmbătă ministrul slovac al...

Bărbatul acuzat de tentativă de asasinat asupra premierului slovac Robert Fico a fost plasat în arest preventiv

Un tribunal slovac a decis sâmbătă plasarea în arest preventiv a bărbatului acuzat de tentativă de asasinat împotriva prim-ministrului Robert Fico, a declarat purtătoarea...

Un șef al Poliției de Frontieră Galați ar fi implicat într-un scandal sexual cu o adolescentă de 14 ani

Un șef al Poliției de Frontieră Galați ar putea fi implicat într-un scandal sexual în care apare o adolescentă. Autoritățile au declanșat o anchetă...
Ultima oră
Pe aceeași temă