2.3 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSpecialTurist rănit în Munţii Făgăraş, transportat la Târgu Mureş cu elicopterul

Turist rănit în Munţii Făgăraş, transportat la Târgu Mureş cu elicopterul

Un turist de 31 de ani care a alunecat, miercuri, pe o fâşie de zăpadă îngheţată în Munţii Făgăraş şi a suferit fracturi multiple la un picior a fost transportat cu un elicopter SMURD la Târgu Mureş, după o intervenţie care a durat mai puţin de două ore, informează Mediafax.

Şeful Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că un turist de 31 de ani a suferit un accident în zona cabanei Turnuri din Munţii Făgăraş, la o altitudine de peste 1.500 de metri.

David a precizat că, pentru asigurarea asistenţei medicale de urgenţă şi evacuarea turistului, s-a solicitat intervenţia elicopeterului SMURD Mureş.

„Turistul s-a accidentat în timpul unei drumeţii între cabanele Turnuri şi Podragu. Acesta a alunecat pe o făşie de zăpadă îngheţată suferind un traumatism sever la nivelul uneia dintre glezne, multiple fracturi, fiind în imposibilitate de deplasare”, a declarat Adrian David.

Acesta a afirmat că intervenţia cu elicopterul nu a fost deloc uşoară, dar s-a desfăşurat „în timp record”, pacientul fiind transportat la un spital din Târgu Mureş la mai puţin de două ore de la producerea accidentului.

Potrivit lui David, prin solicitarea elicopterului SMURD s-a evitat intervenţia unei echipe terestre a cărei acţiune ar fi durat mai mult de zece ore.

Cele mai citite

O altă poză cu Cherecheș, în care primarul apare mult mai avariat

Povestea scăpată pe surse de Poliția Română către jurnaliști (adică pe Whatsapp) e că Cherecheș și o mătușă goneau cu 200 de km la...

Circulația metroului în minivacanța de 1 Decembrie

Metroul, dar și mijloacele de transport în comun vor avea program special cu ocazia zilei de 1 Decembrie. Mai mult, compania a anunțat că...
00:01:07

VIDEO. Amploarea distrugerilor din Khan Younis din Gaza

Călătorind încet cu măgarul printre dărâmături și pe lângă clădirile avariate, Mohammed al Najar se întoarce la Khan Younis din Khuza'a. Călătoria de 8...
Ultima oră
Pe aceeași temă