20 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialTurist rănit în Munţii Făgăraş, transportat la Târgu Mureş cu elicopterul

Turist rănit în Munţii Făgăraş, transportat la Târgu Mureş cu elicopterul

Un turist de 31 de ani care a alunecat, miercuri, pe o fâşie de zăpadă îngheţată în Munţii Făgăraş şi a suferit fracturi multiple la un picior a fost transportat cu un elicopter SMURD la Târgu Mureş, după o intervenţie care a durat mai puţin de două ore, informează Mediafax.

Şeful Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că un turist de 31 de ani a suferit un accident în zona cabanei Turnuri din Munţii Făgăraş, la o altitudine de peste 1.500 de metri.

David a precizat că, pentru asigurarea asistenţei medicale de urgenţă şi evacuarea turistului, s-a solicitat intervenţia elicopeterului SMURD Mureş.

„Turistul s-a accidentat în timpul unei drumeţii între cabanele Turnuri şi Podragu. Acesta a alunecat pe o făşie de zăpadă îngheţată suferind un traumatism sever la nivelul uneia dintre glezne, multiple fracturi, fiind în imposibilitate de deplasare”, a declarat Adrian David.

Acesta a afirmat că intervenţia cu elicopterul nu a fost deloc uşoară, dar s-a desfăşurat „în timp record”, pacientul fiind transportat la un spital din Târgu Mureş la mai puţin de două ore de la producerea accidentului.

Potrivit lui David, prin solicitarea elicopterului SMURD s-a evitat intervenţia unei echipe terestre a cărei acţiune ar fi durat mai mult de zece ore.

Cele mai citite

Plecarea românilor la muncă sau la studii în străinătate poate fi transformată dintr-o pierdere într-o oportunitate, susține Iohannis

Președintele Klaus Iohannis este de părere că plecarea românilor la muncă sau la studii în străinătate poate fi transformată "dintr-o pierdere pentru România, într-o...

GALERIE FOTO. Renee Gracie a devenit subiect de documentar

Renee Gracie, australianca devenită multimilionară după ce a abandonat sporturile cu motor în favoarea realizării de filmulețe deocheate pe OnlyFans a ajuns subiect de...

Banca Transilvania dă în judecată ANAF, după ce anul trecut a pierdut un proces cu statul

Banca Transilvania a deschis un proces împotriva ANAF în care contestă o decizie de impunere, după ce a pierdut deja procesul în toamna anului...
Ultima oră
Pe aceeași temă