19.1 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialTun de 3 miliarde la DGFP Tulcea

Tun de 3 miliarde la DGFP Tulcea

Scandalul platii stimulentelor pentru salariatii Directiei Generale a Finantelor Publice Tulcea pentru merite deosebite in colectarea creantelor bugetare de la datornici se apropie de apogeu.
Controlorii financiari ai Curtii de Conturi Tulcea au descoperit la DGFP Tulcea mari ilegalitati in privinta construirii fondului de stimulare pentru personalul acestei directii ce a incasat creantele bugetare de la agentii economici, precum si in privinta platii efective acestor fonduri bugetare catre angajatii directiei. Conform constatarilor controlorilor financiari, s-au platit din buget ilegal peste 3 miliarde de lei. Desi legislatia in vigoare prevede ca cei care recupereaza creante bugetare pot primi drept stimulente doar 5 la suta din sumele incasate la buget de la rau-platnici, inspectorii fiscali tulceni au primit de trei ori mai mult decat prevede legea, adica 15 la suta din sumele recuperate. Mai mult, pentru anumite sume s-au platit stimulentele de doua ori. Intr-o prima etapa agentii constatatori au incasat cate 5 la suta iar peste cateva luni, pentru aceleasi sume, au mai incasat 15 la suta si inspectorii de la controlul fiscal din cadrul DGFP sau inspectorii de la compartimentul de audit din aceeasi institutie. In urma acestui control Curtea de Conturi a dispus recuperarea stimulentelor incasate ilegal si virarea sumelor respective la buget. Mai trebuie adaugat ca nu doar cei care au contribuit efectiv la incasarea creantelor bugetare au fost stimulati in ultimul an de sefii DGFP Tulcea.

Banii au ajuns in buzunarele sefilor

Doar o mica parte din acesti bani au ajuns in buzunarele inspectorilor, restul ajungand in buzunarele sefilor de la finantele publice tulcene sau la alti angajati ai acestei directii, care nu au legatura cu recuperarea datoriilor la buget. Pentru a recupera cele 3 miliarde de lei pe care DGFP trebuie sa-i vireze la buget sefii finantistilor comit o alta ilega litate. Sumele pe care ar trebui sa le primeasca acum cei care incaseaza datoriile bugetare drept stimulente nu se mai platesc conform legii, ci se aduna si se vireaza in contul pagubei bugetare constatate de Curtea de Conturi. Aceasta masura ilegala a creat o mare nemultumire la DGFP Tulcea iar cei care ar trebui sa primeasca aceste stimulente ameninta cu greva.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă