16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialTristeţe şi scandal la Galata

Tristeţe şi scandal la Galata

Galatasaray, cu Gheorghe Hagi pe bancă, a suferit o nouă înfrângere, 0-2, în faţa echipei Genclerbirligi, insucces care a „şifonat” şi mai tare imaginea tehnicianului român.

Înfrângerea Galatei din etapa a XVI-a a campionatului Turciei, disputată acasă, pe stadionul Ali Sami Yen, a supărat pe toată lumea, mai ales că a fost ultimul meci pe care formaţia l-a susţinut pe această arenă.

De anul viitor, Galatasaray va juca toate partidele de pe teren propriu pe un stadion nou, Turk Telekom Arena. La finalul întâlnirii, Gheorghe Hagi s-a declarat extrem de supărat de rezultat, dar şi-a păstrat optimismul în ceea ce priveşte redresarea echipei în 2011.

„De-a lungul timpului, pe acest teren s-au obţinut performanţe foarte frumoase. A fost o seară în care am întristat pe toată lumea. Nu voia nimeni o astfel de seară şi toată lumea trebuie să facă o analiză acasă. Acest stadion este unul pe care s-au făcut performanţe mari. Mi-aş fi dorit să fi rămas astfel. Am intrat pe teren cu dorinţa de a învinge, dar a fost o lipsă de concentrare. Nu îmi explic primele 20 de minute. Suporterii au dreptate. Nu reuşesc în nici un fel să îmi explic prima repriză. Vom avea un stadion nou. Cu siguranţă acolo trebuie să apărem cu o echipă nouă, în cel mai bun mod”, a spus Hagi.

Potrivit ajansspor.com, Hagi are în acest al doilea mandat la Galatasaray un palmares inferior celui al predecesorului său, Frank Rijkaard. Hagi a înregistrat în cele opt meciuri de până acum două victorii, două rezultate de egalitate şi patru înfrângeri, acumulând 8 puncte. În schimb, Rijkaard a obţinut în primele opt etape ale acestui sezon, până în momentul plecării de la Galatasaray, 12 puncte (4 victorii, 4 înfrângeri).

Fanii au cerut demisia

Nemulţumiţi de rezultat, fanii echipei Galatasaray au plecat de la stadion cu scaune rupte din tribune pe care le-au lăsat în piaţa Taksim, din centrul oraşului Istanbul, în semn de protest faţă de conducerea clubului şi de jucători.

„Măcar să nu fi pierdut acest ultim meci pe Ali Sami Yen. Era un meci de adio. Conducerea şi jucătorii sunt responsabili pentru această ruşine”, au declarat unii suporteri.

Beyazgazete.com notează că fanii echipei Galatasaray au început să rupă scaune din tribune şi să le arunce în direcţia terenului încă din minutul 80 al partidei cu Genclerbirligi. De asemenea, ajansspor.com a scris că „unele voci au cerut demisia”, iar „fluierăturile, scaunele rupte şi fotbalul mediocru…” au caracterizat partida Galatei contra Genclerbirligi.

Cele mai citite

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

Iohannis a numit-o pe Monica-Cecilia Sitaru ambasadoarea României în 11 țări africane

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 17 mai 2024, un decret prin care Monica-Cecilia Sitaru, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica...

Metodologia privind evaluarea externă a calității educației, în dezbatere publică

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică proiectul de Hotărâre privind aprobarea Metodologiei de evaluare externă a calității educației, precum și Criteriile, standardele...
Ultima oră
Pe aceeași temă