17.8 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialTribunalul a decis ca Anders Breivik să rămână încă patru săptămâni în...

Tribunalul a decis ca Anders Breivik să rămână încă patru săptămâni în izolare totală

Tribunalul din Oslo a prelungit vineri cu patru săptămâni măsura izolării totale a extremistului Anders Behring Breivik, acuzat pentru cele două atacuri comise la 22 iulie în Norvegia, relatează AFP, citat de Mediafax.

Behring Breivik, în vârstă de 32 de ani, a compărut vineri în faţa Tribunalului pentru a doua oară de la arestarea sa, în vederea prelungirii măsurii privind izolarea sa totală, după o primă perioadă de patru săptămâni.

El ceruse anularea izolării totale, măsură pe care a comparat-o cu o “metodă de tortură sadică”.

“A fi închis singur într-o celulă mică este dificil”, a explicat Geir Lippestad, avocatul lui Breivik, citat de presă.

Pentru că nu a fost autorizat să poarte frac, Breivik a compărut astăzi îmbrăcat “într-un costum obişnuit”, a precizat avocatul.

La finalul audierii, judecătorul Hugo Abelseth a anunţat că Breivik poate rămâne în izolare totală până la 19 septembrie.

Breivik este acuzat că a comis atacul armat asupra unei reuniuni a tineretului laburist pe insula Utoeya, la nord-vest de Oslo, precum şi atentatul cu bombă care a vizat în aceeaşi zi sediul Guvernului norvegian. În total, cele două atacuri s-au soldat cu 77 de morţi, între care numeroşi tineri.

Prezentându-se ca un “cruciat” sau “cavaler templier”, Breivik se declară angajat într-un război împotriva “invaziei musulmane” şi multiculturalismului în Europa.

El este în prezent deţinut într-o închisoare de maximă securitate din apropiere de Oslo.

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...

Milionarii de la One Properties United, campanie publicitară dubioasă în mass-media! În paralel, vor să ne închidă gura

Ziarul Financiar insistă cu o declarație a lui Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties, prin care se sugerează că un fond elvețian de...

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă