14.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialTrei romi, arestaţi în Grecia pentru că ar fi răpit un bebeluş

Trei romi, arestaţi în Grecia pentru că ar fi răpit un bebeluş

Trei romi din Grecia au fost arestaţi miercuri pe insula Lesbos, pentru că ar fi răpit un bebeluş pe care încercau să-l înregistreze cu acte false, transmite AFP, conform Mediafax.

Este vorba de o femeie în vârstă de 51 de ani, fiul său în vârstă de 21 de ani şi o altă femeie în vârstă de 19 ani. Copilul are vârsta de două luni şi jumătate, a declarat un oficial din cadrul poliţiei.

Citeşte şi: Irlanda: Doi copii blonzi, predaţi familiei rome după teste ADN

“Ei au fost arestaţi în timp ce încercau să înregistreze copilul cu ajutorul unor acte false, la autorităţile locale din Mytilene”, capitala insulei.

Potrivit acestei surse, suspecţii au recunoscut că bebeluşul nu era al lor.

“Ei au declarat că bebeluşul le-a fost încredinţat de către o altă femeie de etnie romă, la sfârşitul lui iulie,” în faţa spitalului Laiko, din centrul Atenei, a adăugat sursa citată.

Potrivit actelor false, prezentate de către cei trei suspecţi, copilul s-a născut la spitalul Sfânta Olga, în Nea Ionia”, o suburbie a Atenei.

Citeşte şi: UPDATE. Fetiţa blondă găsită într-o tabără de romi era tratată ca un “urs dansator”

Suspecţii urmează să fie prezentaţi, joi, unui procuror.

Recent, o fetiţa blondă, care răspunde la numele de Maria, a fost găsită în timpul unei operaţiuni de rutină a poliţiei într-o tabără de romi din centrul Greciei. Ea ar avea cinci sau şase ani, iar cuplul de romi care o avea în grijă a fost inculpat luni de răpire şi a fost plasat în detenţie în aşteptarea procesului.

Cele mai citite

Stoltenberg cere țărilor NATO un sprijin mai puternic pentru Ucraina. Iohannis încă n-a convocat CSAT, pe tema sistemului Patriot

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, solicită țărilor aliate ca, la următorul Summit, cel din iulie 2024, să aprobe un sprijin mai puternic pentru...

GALERIE FOTO. Paige Spiranac și-a prezentat iubitul bancher

Fosta jucătoare de golf Paige Spiranac, cea mai cunoscută femeie influencer din acest sport, și-a prezentat, în sfârșit, noua cucerire, cu ocazia unui eveniment...

SUA anunță măsuri pentru a da un impuls micilor afaceri cubaneze

Departamentul Trezoreriei SUA a anunțat modificări de reglementare pentru a permite un sprijin financiar american mai mare pentru sectorul privat în curs de dezvoltare...
Ultima oră
Pe aceeași temă