0.4 C
București
vineri, 13 decembrie 2024
AcasăSpecialTrei răniți salvați din clubul Colectiv au murit în urma infecțiilor INTRASPITALICEȘTI....

Trei răniți salvați din clubul Colectiv au murit în urma infecțiilor INTRASPITALICEȘTI. Ministerul Sănătății cere un RAPORT

Dintre cei 60 de oameni decedați în urma tragediei din clubul Colectiv, trei nu au murit din cauza incendiului, ci în urma unor infecții intraspitalicești.

Drept răspuns, Ministerul Sănătății a anunțat că se elaborează un raport privind infecțiile la pacienții cu arsuri. Raportul va fi întocmit de Institutul Naţional de Sănătate Publică şi de Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti.

După o analiză a infecţiilor la pacienţii cu arsuri, cele două instituții vor prezenta un raport complet şi un plan de măsuri concrete.

Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a recoltat probe care atestă încărcătura microbiană aeriană şi probe care să arate încărcătura bacteriană de pe suprafeţele din incinta spitalelor. Rezultatele acestor teste vor fi finalizate în cursul săptămânii viitoare, informează Ministertul Sănătăţii.

"Astăzi, principala preocupare a echipei de la Ministerul Sănătăţii o reprezintă recuperarea medicală a răniţilor care se află în acest moment în spitalele din ţară şi din străinătate. Refacerea va fi de lungă durată şi presupune recuperare medicală, dar şi suport psihologic care să ducă la reintegrarea socială a acestor tineri", a declarat noul ministru, Patriciu Achimaş-Cadariu.

Infecțiile instraspitaliceşti reprezintă, pe plan internaţional, una ditre complicaţiile cele mai frecvente ale pacienţilor cu arsuri majore. Conform studiilor de specialitate, în acest domeniu, 75% dintre decesele pacienţilor cu arsuri sunt asociate cu complicaţii infecţioase şi/ sau leziuni pulmonare, mai spun reprezentanții ministerului.

Infecţiile reprezintă doar unul dintre multiplii factori determinanţi ai prognosticului în cazul pacientului cu arsuri. Principalul factor care a determinat decesul pacienţilor răniţi în incendiul din 30 octombrie este reprezentat de leziunile pulmonare grave, mai spune sursa citată.

În comunicat se mai arată că, pentru tratamentul adecvat al infecţiilor nosocomiale, spitalele au avut la dispoziție medicaţia şi mijoacele terapeutice necesare. Acestea au fost asigurate prin programul destinat pacientului critic, care, pentru anul 2015, avea prevăzut un buget de peste 200 milioane lei, care a fost suplimentat după incendiu cu 23,6 milioane de lei, în urma solicitărilor transmise de spitalele care au preluat victimele.

În plus, la solicitarea Ministerului Sănătăţii, Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" a oferit consultanţă de specialitate tuturor spitalelor prin medici specialiști şi s-au efectuat analize microbiologice, a conchis sursa citată.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

FCSB remiză albă cu Hoffenheim (0-0) și e foarte aproape de calificarea în faza eliminatorie a Europa League

FCSB a terminat la egalitate cu echipa germană Hoffenheim, 0-0, joi seara, pe Rhein-Neckar-Arena din Sinsheim, în etapa a şasea a competiţiei de fotbal...
Ultima oră
Pe aceeași temă