32.6 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSpecialTransportul public reluat şi aeroporturile redeschise la New York, în urma furtunii...

Transportul public reluat şi aeroporturile redeschise la New York, în urma furtunii tropicale Irene

Transportul în comun a fost reluat astăzi la New York şi cele trei aeroporturi ale oraşului au fost redeschise pentru cursele programate la sosire, la o zi după trecerea uraganului Irene asupra metropolei americane, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Cu câteva excepţii, serviciul a fost reluat pe toate liniile de metrou, însă cu o frecvenţă mai redusă decât în mod normal, a anunţat Metropolitan Transportation Authority (MTA). Luni dimineaţă, serviciul de autobuze funcţiona, de asemenea.

Cele trei aeroporturi au fost redeschise pentru zborurile la sosire, a indicat Steve Coleman, purtător de cuvânt al autorităţilor aeroportuare din New York şi New Jersey.

Decolările vor fi reluate la prânz pe JFK şi Newark, în timp ce La Guardia a fost redeschis complet azi-dimineaţă. Autorităţile aeroportuare i-au sfătuit însă pe călători să contacteze companiile aeriene pentru a se informa despre eventuale anulări sau întârzieri de zboruri.

Mai mult de 10.000 de curse au fost anulate în acest weekend din cauza trecerii uraganului Irene pe coasta estică a Statelor Unite. La New York, unde a ajuns duminică dimineaţă, Irene a provocat doar pagube limitate, cu inundaţii şi copaci doborâţi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă