16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialTransilvania petrece in pietele publice Revelionul

Transilvania petrece in pietele publice Revelionul

» Majoritatea primariilor din Transilvania ofera petreceri in aer liber, asezonate cu sampanie

Primaria Alba Iulia a pregatit locuitorilor din municipiu, de Revelion, un foc de artificii si sampanie gratuita. Ca in fiecare an primarul Mircea Hava va iesi si va ciocni un pahar de sampanie cu albaiulienii care vor dori sa participe la evenimentele ce se vor defasura in Parcul Unirii din Cartierul Cetate. Purtatorul de cuvant al Primariei Alba Iulia, Dorin Sava, a spus ca focurile de artificii vor merita efortul de a iesi afara in noaptea de Revelion. Costurile suportate de primarie se ridica la 15.000 de lei. Aceasta in conditiile in care sampania a fost obtinuta din sponsorizari.
Tot Primaria le propune si clujenilor dispusi sa intampine noul an sub cerul inghetat al orasului un program special de sarbatori. Astfel, incepand cu ora 21.30, in piata Avram Iancu va avea loc un spectacol folcloric sustinut de Ansamblul "Craisorul" al Sindicatului Civitas. La 21.45 pe scena va avea loc un recital al interpretului Traian Ilea, iar la 22,15 scena va fi "cucerita" de cei trei membri ai formatiei ardelene Cassa Loco. La miezul noptii va avea loc un foc de artificii iar de la 00,20 va fi prezetat un recital al formatiei DJ Project.  

 
Baia Mare va gazdui un spectacol popular in Piata Libertatii, unde baimarenii cu chef de distractie si care vor sa isi petreaca Anul Nou in strada vor putea canta si dansa alaturi de artisti cunoscuti. Spectacolul va incepe luni seara, la ora 21.00 cu un concert de muzica dance, pop – rock, muzica populara si muzica de fanfara.
Trecerea in anul 2008 va fi sarbatorita la Timisoara nu doar in restaurante si la petreceri private, ci si in strada. Primaria a anuntat pe ultima suta de metri ca va organiza un revelion pentru amatorii de servit sampanie in strada sau in piete alaturi de prieteni sau necunoscuti.
Astfel, programul de Revelion in aer liber, in Piata Operei, va incepe la ora 21, cand pe scena amplasata in fata Operei va evolua trupa Impact. De la ora 22,30, timisorenii vor putea sa-l asculte pe Chris Norman, fost component al trupei britanice Smokie.
La fel ca si anii trecuti, Primaria Timisoara impreuna cu Casa de Cultura au organizat Revelionul varstnicilor, care se va desfasura la Restaurantul Strelitia.

Cele mai citite

Metodologia privind evaluarea externă a calității educației, în dezbatere publică

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică proiectul de Hotărâre privind aprobarea Metodologiei de evaluare externă a calității educației, precum și Criteriile, standardele...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

FC Barcelona și-a „betonat” poziția secundă în Spania, după victoria cu „lanterna roșie” Almeria

FC Barcelona și-a consolidat poziția secundă în La Liga, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Almeria, în etapa...
Ultima oră
Pe aceeași temă