24.9 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

Transferuri cu scandal in handbalul hunedorean

Presedintele Clubului de handbal feminin „Cetate” Deva, Marian Muntean, a dat in judecata Federatia Romana de Handbal (FRH), cerand despagubiri materiale in valoare de 3,5 miliarde lei vechi. El sustine ca patru dintre jucatoare au plecat de la acest club, trei la „Oltchim” Ramnicu-Valcea si una la CSM Roman, fara acordul sau.
„Iuliana Geana, Mihaela Ivan, Mihaela Smedescu si Clara Vadineanu au plecat de la echipa fara sa aiba aprobare sa faca acest lucru, nerespectand contractul incheiat cu CSM „Cetate” Deva. FRH le-a dat acestor jucatoare castig de cauza, sustinand de ele sunt libere de contract, deoarece nu am un ordin judecatoresc privind fuziunea dintre cele doua echipe de handbal din Deva, „Universitatea” Remin si „Cetate” Deva. Am descris un proces la Bucuresti, la Tribunalul Sectorului 1, impotriva FRH, iar altul la Judecatoria Deva, impotriva celor patru jucatoare care au parasit lotul”. Sunt interese acolo la Federatie, care tin de „Oltchim””, a mai spus Muntean.
Tot ieri, presedintele Asociatiei Judetene Hunedoara de Handbal, Nelu Ardelean, care este si membru al Consiliului de Administratie al FRH, a declarat ca a demisionat din CA, in solidar cu antrenorul echipei de handbal.
„Am trimis demisia mea din CA al Federatiei Romane de Handbal, lui Cristian Gatu. Am facut asta deoarece este nedrept ceea ce se intampla. Am fost, impreuna cu Marian Muntean, initiatori formarii la Deva a Clubului „Cetate”, care evolueaza pe prima scena a handbalului feminin romanesc si singura echipa din judetul Hunedoara care mai exista, dupa fuziunea dintre „Universitatea” Remin si „Cetate” Deva. Actele de fuziune dintre cele doua cluburi s-au depus la Judecatoria Deva inainte de expirarea termenului dat de FRH pentru inscrierea clubului in campionatul 2005-2006. Cum procedurile judcatoresti dureaza la noi, am depasit termenul de finalizare”, a afirmat Ardelean.

Ultima oră
Pe aceeași temă